Ειδήσεις

Ν. Μαριάς: "Οι εκλογές επιβλήθηκαν από την τρόικα"

Οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου «επιβλήθηκαν από την τρόικα προκειμένου να εφαρμοστεί από μια νέα μνημονική κοινοβουλευτική πλειοψηφία το μνημόνιο 3 το οποίο θα φτωχοποιήσει ακόμη πιο πολύ τον ελληνικό λαό».

Το παραπάνω επισήμανε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας χθες στις Βρυξέλλες ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη συνέχεια ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής επικεντρώθηκε στη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων που επέβαλε η τρόικα.

Ειδικότερα σε σχέση με τις επικουρικές συντάξεις ο Νότης Μαριάς είπε ότι «η τρόικα επέβαλε τη μείωση αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων με το Ν. 4334/2015 θεσπίζοντας εισφορά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης 6%».

Ταυτόχρονα, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, «το μνημόνιο 3 που επιβλήθηκε με το Ν. 4336/2015 οδηγεί στη μείωση των κύριων συντάξεων στα 360 ευρώ το μήνα».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε λέγοντας ότι «τελικά ο ελληνικός λαός καλείται στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου όχι για να αποφασίσει κυρίαρχα για το μέλλον της χώρας του αλλά για το ποια μνημονιακή ή νεομνημονιακή πολιτική δύναμη θα εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά το νέο μνημόνιο».

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

Σχόλια