default-image

Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση Μαρκογιαννάκη

Κρήτη
Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση Μαρκογιαννάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατροπή δεδομένων είχαμε σήμερα στην υπόθεση άσκησης δίωξης κατά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση Γιακουμάκη.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων επιστρέφει την προανακριτική δικογραφία που αφορά στον κ. Μαρκογιαννάκη και την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, με εντολή να εισαχθεί η πρότασή του στο Δικαστικό Συμβούλιο για μη ύπαρξη ενδείξεων ηθικής αυτουργίας του υποψηφίου βουλευτή Χανίων της Ν.Δ.

Πριν λίγες ημέρες ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών είχε ασκήσει δίωξη σε βάρος του κ. Μαρκογιαννάκη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του άτυχου Ρεθυμνιώτη φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο έγγραφο του εισαγγελέα Εφετών, δεν προκύπτουν κατά την κρίση του επαρκείς ενδείξεις σε βάρος του τρίτου κατηγορουμένου Χρήστου Μαρκογιαννάκη, για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και επιστρέφει τη δικογραφία στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Μαρκογιαννάκης προέβη σε νέα γραπτή δήλωσή του στην οποία αναφέρει:

«Το τελευταίο δεκαήμερο δέχτηκα και καλόπιστη κριτική αλλά και πολλή λάσπη σχετικά με τη δήθεν εμπλοκή μου στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Με δήλωσή μου ξεκαθάρισα τα πράγματα. Πλήρως επιβεβαιώνομαι τώρα από την ενέργεια του εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων, να επιστρέψει τη δικογραφία στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με την εντολή να εισαχθεί με πρότασή του στο Δικαστικό Συμβούλιο, αφού δεν προκύπτουν σε βάρος μου, οι κατά νόμο, απαιτούμενες ενδείξεις.

Πιστεύω ότι όσοι μου άσκησαν καλόπιστη κριτική, καλόπιστα θα λειτουργήσουν και τώρα. Από τους λασπολόγους και κουκουλοφόρους της ανωνυμίας δεν το περιμένω».

Στο έγγραφό του ο εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων, Εμμ. Σιώπης, προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών αναφέρει τα εξής:

«Επαναφέρουμε τη συνημμένη προανακριτική δικογραφία, η οποία περιήλθε σε μας με τη με αρ. ΑΒΜ Α15-853+Α15-733/13.7.2015 υποβλητική αναφορά σας, και, λόγω μη προκυπτουσών, κατά την κρίση μας, επαρκών-αποχρωσών ενδείξεων σε βάρος του τρίτου των κατηγορουμένων (Χρήστου Μαρκογιαννάκη του Εμμανουήλ, δικηγόρου-κατοίκου Χανίων) για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση (ά. 46, παρ. 1 α', 49, 48 και 259 ΠΚ), παραγέλλουμε την εισαγωγή, κατ' ά. 245 παρ. 2 εδ. τρίτο ΚΠΔ, της υποθέσεως αυτής στο σύνολό της στο εκείσε Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με την κατά νόμο πρότασή σας.

Ο εισαγγελεύς Εφετών

Γεώργιος Εμμ. Σιώπης».

Το έγγραφο του εισαγγελέα Εφετών:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News