default-image

10.000 αναπληρωτές θα διοριστούν μέχρι τέλη Σεπτέμβρη

Ελλάδα
10.000 αναπληρωτές θα διοριστούν μέχρι τέλη Σεπτέμβρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τρέχει» του υπουργείο Παιδείας να προλάβει το συντομότερο δυνατόν, να καλύψει τα χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά, που υπάρχουν σε όλη τη χώρα. Μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να τοποθετηθούν περισσότεροι από 10.000 αναπληρωτές, με προτεραιότητα τα σχολεία, που ακόμη δεν έχουν ανοίξει.

Τα 14.000 κενά «άνοιξε» η πρώτη εβδομάδα του νέου σχολικού έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ), με τα περισσότερα κενά να εμφανίζονται στις Κυκλάδες, την Εύβοια, τη Λέσβο, τη Λακωνία και την Κρήτη, ενώ δεν γίνονται μαθήματα σε 271 νηπιαγωγεία και δημοτικά σε διάφορες περιοχές της χώρας,.

Στην προσπάθειά της η υπηρεσιακή κυβέρνηση να καλύψει τα κενά, έχει στη διάθεσή της 19.000 πιστώσεις για αναπληρωτές από ΕΣΠΑ και προϋπολογισμό. Παράλληλα, οι αναπληρωτές αυτοί όχι μόνο δεν επαρκούν, αλλά δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει να προσλαμβάνονται αφού η προθεσμία για τις αιτήσεις τους τελείωσε μόλις την Παρασκευή στις 11/09, ενώ οι σχετικοί πίνακες αναρτήθηκαν μόλις χθες Τρίτη.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως θα αρχίσουν να φτάνουν στα σχολεία μετά τις εκλογές οι πρώτοι αναπληρωτές και μέχρι τότε τα σχολεία, που λειτουργούν με κενά, θα λειτουργούν περισσότερο σαν παιδοφυλακτήρια.

Σε συνέντευξή της η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας, Φρόσω Κιάου, υποστήριξε πως μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν διοριστεί περισσότεροι από 10.000 αναπληρωτές, δίνοντας προτεραιότητες στα σχολεία που δεν έχουν ανοίξει ακόμα, όπως αναφέρει το Έθνος.

«Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει το πρώτο κύμα των προσλήψεων. Τη Δευτέρα αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και σήμερα (σ.σ χθες) της δευτεροβάθμιας.

Μέχρι την Παρασκευή θα έχει λήξει η προθεσμία των ενστάσεων, θα ακολουθήσει η επεξεργασία των στοιχείων και τη Δευτέρα με Τρίτη θα έχουμε τους οριστικούς πίνακες ώστε να γίνουν οι τοποθετήσεις» επεσήμανε η κ.Κιάου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News