default-image

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: "Οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλα μέτρα"

Ελλάδα
ΝΟΔΕ Ηρακλείου: "Οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλα μέτρα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούει η ΝΟΔΕ Ηρακλείου για τον επιχειρηματικό κόσμο - ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο - αναφορικά με τη ρευστότητα της αγοράς, που θα ερχόταν ως απόρροια κάποιου σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο όμως, όπως αναφέρει, δεν ήρθε ποτέ με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Με την αγορά, όπως επισημαίνει, μέρα με τη μέρα να κλυδωνίζεται, πριν ακόμη ξεκινήσουν να ψηφίζονται οι εφαρμοστικοί νόμοι στη Βουλή που αφορούν το φορολογικό, και με τα λουκέτα ολοένα να αυξάνονται, η ΝΟΔΕ Ηρακλείου υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και παροχής κατάλληλων κινήτρων που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη. Ζητούμενο, όπως τονίζει, είναι να παραμείνουν βιώσιμες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να απορροφήσουν κόσμο.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ αναφέρονται τα εξής:

«Βροντοφωνάζουν οι Ηρακλειώτες μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες που ακόμα περιμένουν κάποιο σχέδιο ανάπτυξης και τόνωσης της ρευστότητας στη αγορά, που υποσχέθηκαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Αυτή τη στιγμή η πολιτική, οικονομική και φορολογική αβεβαιότητα, απόρροια της ανεύθυνης πολιτικής της απερχόμενης κυβέρνησης, τρομοκρατεί τους επιχειρηματίες και κλυδωνίζει επικίνδυνα την αγορά. Το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε η απελθούσα συγκυβέρνηση με τους δανειστές της χώρας περιλαμβάνει σκληρή φορολόγηση, που θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις όταν θα ξεκινήσει η ψήφιση των εφαρμοστικών εγκυκλίων στη Βουλή.

Την ώρα που ήδη τα αποτελέσματα για την αγορά τους επτά μήνες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είναι τραγικά, με τους μικρομεσαίους επαγγελματίες να αντιμετωπίζουν χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις και τον κίνδυνο αυτά να αυξηθούν ακόμα περισσότερο ως το τέλος του έτους, οι επιχειρηματίες ζητούν δεσμεύσεις ότι θα δοθεί επιτέλους ανάσα στην πραγματική οικονομία πριν να είναι πολύ αργά. Κρούοντας έτσι προς πάσα κατεύθυνση το καμπανάκι του κινδύνου.

Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της Ν.Δ., κατανοώντας το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που έχει κυριεύσει τους κόλπους της αγοράς για ακόμα παραπέρα συντριβή της τοπικής αγοράς, αύξηση της ανεργίας και φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, τονίζει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να στηριχτούν και να δοθούν κίνητρα κατάλληλα, τέτοια ώστε να παραμείνουν βιώσιμες και να απορροφήσουν κόσμο», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News