default-image

Κύμα προσφύγων μέσω Έβρου μετά τους πνιγμούς στο Αιγαίο

Ελλάδα
Κύμα προσφύγων μέσω Έβρου μετά τους πνιγμούς στο Αιγαίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα νεκρά παιδιά και οι εκατοντάδες πνιγμένοι στη θάλασσα του Αιγαίου φαίνεται ότι οδηγούν σε αναζήτηση νέων διόδων στη χώρα και στο επίκεντρο τώρα βρίσκεται ο Έβρος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman, «μετά από είδηση που διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι η Ελλάδα θα δεχθεί Σύρους πρόσφυγες, κύμα Σύρων κατευθύνεται προς την Αδριανούπολη μέσω του αυτοκινητόδρομου ΤΕΜ και του οδικού δικτύου D-100».

Παρόμοιο δημοσίευμα αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hurriyet: «Περίπου 3.000 Σύροι πρόσφυγες που ήρθαν σε μεταξύ τους επικοινωνία μέσω Iντερνετ φθάνουν στην Ανδριανούπολη με μισθωμένα πούλμαν και Ι.Χ. Η αστυνομία τούς ανέκοψε κατόπιν εντολής του υπουργείου Εσωτερικών».

Από την ελληνική πλευρά εκτιμούν πως η είσοδος στην ελληνική επικράτεια να επιχειρηθεί από το σημείο του φράχτη που υπέστη μερική κατάρρευση λόγω βροχοπτώσεων, τον περασμένο Φεβρουάριο. Τα περάσματα του Έβρου είναι γνωστά σε πολλούς διακινητές μεταναστών και προσφύγων από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς μέχρι την ανέγερση του φράχτη στην περιοχή του Καραγάτς ο Έβρος ήταν η κύρια πύλη εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα, αναφέρει το newsbeast.gr.

Ο καιρός αυτή την εποχή είναι καλός στον ακριτικό Έβρο και η στάθμη του ποταμού χαμηλά διευκολύνοντας την είσοδο στην Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News