Ειδήσεις

Παρουσίαση-εφαρμογή προγράμματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Το επόμενο διάστημα, ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος e government (ηλεκτρονική διακυβέρνηση) στο Δήμο Αγίου Νικολάου, το οποίο τα τελευταία χρόνια λειτουργεί με επιτυχία στους τρεις Μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης (Ηράκλειο - Ρέθυμνο - Χανιά).

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, τα στελέχη του Δήμου, καθώς και η εταιρεία που έχει αναλάβει τη μηχανοργάνωση, καταβάλλουν τον τελευταίο καιρό προσπάθεια προκειμένου το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα που αποτελεί αν μη τι άλλο όπως τόνισε "επανάσταση" στις συναλλαγές των πολιτών με την τοπική αυτοδιοίκηση να γίνει πραγματικότητα!

«Έστω και τώρα» ανέφερε, «προσπαθούμε να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο, από τη μη εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος, που πιθανόν λόγω ολιγωρίας, άργησε να "τρέξει" στον Δήμο Αγίου Νικολάου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι τέλος του χρόνου, η υπηρεσία εξυπηρέτησης των πολιτών θα είναι έτοιμη. Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου ήδη έχει φανεί η αποτελεσματικότητά της. Αναφερόμαστε στη δυνατότητα των πολιτών να απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που αφενός διευκολύνουν την αποτελεσματική διοίκηση, υποστηρίζοντας παράλληλα τους οικονομικούς και κοινωνικούς στόχους πολιτών, επιχειρήσεων, κοινωνίας. Με τον κωδικό που καλείται να έχει κάθε πολίτης, μπορεί άμεσα να παραλαμβάνει τα παραστατικά τα οποία αιτείται, να καταθέτει τα αιτήματα του, να υποδεικνύει ή να υποβάλλει συγκεκριμένα ερωτήματα. Άρα αντιλαμβανόμαστε», επεσήμανε, «ότι επιχειρείται ένα μεγάλο άνοιγμα με την συμμετοχή κοινωνίας και Δήμου, στο καθημερινό μας γίγνεσθαι».

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στο Δήμο Αγίου Νικολάου το μεσημέρι της Τρίτης από τον κ. Γιώργο Βιτσάκη, εκπρόσωπο της Ομάδας Επεξεργασίας Δεδομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Χάρη Αλεξάκη, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών.

Σχόλια