Ειδήσεις

Υπεγράφησαν τα συμπληρωματικά έργα του φράγματος Μπραμιανών

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κ. Μανόλη Παπαδάκη, ο τέως υπουργός και βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, υπάλληλος σήμερα του υπουργείου Υποδομών, ενημέρωσε τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων, ότι μετά από μεγάλες προσπάθειες, και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγγειοβελτιωτικών έργων του υπουργείου Υποδομών, το πρωί της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου, υπεγράφη η απόφαση χρηματοδότησης της μελέτης, των συμπληρωματικών έργων του Φράγματος Μπραμιανών, των αντιπλημμυρικών της Γρα Λυγιάς και του Φράγματος του Μύρτου, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.


«Μετά από την συνεργασία μου με την διεύθυνση εγγειοβελτιωτικών έργων του υπουργείου Υποδομών, θέλω να σας ενημερώσω, σχετικά με τη μελέτη των συμπληρωματικών έργων του φράγματος των Μπραμιανών, των αντιπλημμυρικών έργων της Γρα Λυγιάς και του φράγματος του Μύρτου ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, ότι η σχετική απόφαση χρηματοδότησης της ανάθεσης της μελέτης υπεγράφη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.


»Στις αμέσως επόμενες ημέρες, η απόφαση αυτή θα αποσταλεί για τον προβλεπόμενο έλεγχο νομιμότητας στο ελεγκτικό συνέδριο, και στη συνέχεια θα υπογραφεί η σύμβαση για την εγκατάσταση του μελετητή.


»Θέλω επίσης να σας ενημερώσω ότι, το προβλεπόμενο κόστος για την κατασκευή των παραπάνω έργων εκτιμάται ότι, θα ανέλθει στα 60 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.

Τα δυο τελευταία χρόνια οι πιέσεις που ασκούσε η διοίκηση του ΤΟΕΒ προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς τον διευθυντή της Διεύθυνσης Υδραυλικών έργων Δ7 κ. Αντώνη Κοτσώνη, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες, στο υπουργείο Υποδομών, και να μπουν σε φάση υλοποίησης τα έργα που περιμένει εδώ και πολλά χρόνια να προχωρήσουν η αγροτική Ιεράπετρα, ήταν συνεχείς.

«Είναι καλά τα νέα που μας ανακοίνωσε ο Μιχάλης Καρχιμάκης μετά από τόσες προσπάθειες που έχουμε κάνει.

Ο διαγωνισμός για την ανάθεση της μελέτης έχει γίνει, έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος της εκπόνησης της μελέτης, και τώρα αφού υπεγράφη η απόφαση της χρηματοδότησης, από τον υπουργό Ανάπτυξης, θα περιμένουμε μετά τον έλεγχο νομιμότητας από το ελεγκτικό συνέδριο, να υπογραφεί η σύμβαση με τον μελετητή, για να ακολουθήσει η εγκατάσταση του και η έναρξη των εργασιών της εκπόνησης της μελέτης», μας είπε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Μανόλης Παπαδάκης.

Στη μελέτη των συμπληρωματικών έργων του Φράγματος των Μπραμιανών, έχουν ενταχθεί και τα αντιπλημμυρικά της Γρα Λυγιάς, αλλά και το μικρό Φράγμα του Μύρτου, από το οποίο θα εμπλουτίζεται με ποιοτικό βρόχινο νερό ο ταμιευτήρας των Μπραμιανών. Συνολικά η μελέτη περιλαμβάνει 14 υποέργα.

Ρωτήσαμε τον κ. Μιχάλη Καρχιμάκη αν υποδηλώνει κάτι , το συνεχές ενδιαφέρον του για τις τοπικές υποθέσεις του Ν. Λασιθίου, δεδομένου ότι άλλαξε εκλογική περιφέρεια στις εκλογές του περασμένου Γενάρη.

«Θέλω για άλλη μια φορά να σας διαβεβαιώσω, καθώς και όλους τους συμπατριώτες μας, πως ανεξάρτητα αν άλλαξα εκλογική περιφέρεια, σε όλη μου την πολιτική ζωή, θα τιμώ και θα συμπαραστέκομαι στον τόπο και τους ανθρώπους που με τίμησαν και υπηρέτησα για 16 ολόκληρα χρόνια ως βουλευτής, με όλη την δύναμη της ψυχής μου», απάντησε ο κ. Καρχιμάκης.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια