Ειδήσεις

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη για την τηλεμαχία

Τις θέσεις της για την τηλεμαχία Τσίπρα-Μεϊμαράκη κυκλοφόρησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με άτυπη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους.

Στην άτυπη ενημέρωση αναφέρονται τα εξής:

«Όλος ο ελληνικός λαός παρακολούθησε χθες το βράδυ, μια τηλεμαχία πολιτισμένη μεν, άοσμη, ανεδαφική ,ανούσια δε, χωρίς απάντηση για την επόμενη των εκλογών μέρα.

Ο ελληνικός λαός, παρακολούθησε από τη δημόσια τηλεόραση, το πολυαναμενόμενο debate του πρώην πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κουρασμένος, έχοντας ξεχάσει το πρόγραμμα- υποσχέσεις της Θεσσαλονίκης, με την Ελλάδα της πρώτης φοράς στα αριστερά στα μη σοβαρά  και τον ίδιο να μην έχει σκίσει ακόμα τα μνημόνια, την ανεργία να βρίσκεται στα ύψη, τους νέους να φεύγουν για το εξωτερικό, τον συνταξιούχο να βλέπει μειωμένη τη σύνταξη, τη νοικοκυρά να βλέπει το καλάθι της αντί να γεμίζει ολοένα και πιο άδειο, με τον Έλληνα να μην έχει συνηθίσει ακόμα τη νέα ζωή που του έφεραν οι κλειστές τράπεζες τα capitals controls και το αβέβαιο αύριο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αδυνατεί να γίνει Neymarάκης, δεν βάζει γκολ, παραμένει πάντα δεξί μπακ, χωρίς να τον νοιάζει πραγματικά ο τόπος και το αύριο αλλά η ρητορεία να κλείνει με τον γνωστό πόθο της δεξιάς. Την εξουσία.

Δεν έδειξε ο ίδιος να έχει ξεπεράσει το σύνδρομο της δεξιάς των Ζαππείων, ετοιμάζει ίσως κι άλλο, τονίζει σε κάθε στιγμή το προσωπικό του όνειρο της πρωθυπουργίας, φιλοδοξία η  οποίο δεν έρχεται ούτε με το να ασχολείται με τα εσωκομματικά άλλων κομμάτων είτε με το να κάθεται στο ενδιάμεσο βαγόνι μιας αμαξοστοιχίας.

Κοινή συνισταμένη των δυο πολιτικών αρχηγών  η αποφυγή σχολιασμού της πενταετίας Καραμανλή 2004-2009, από την οποία κληρονόμησε η χώρα ένα χρέος της τάξης των320 δις Ε, τους κουμπάρους αλλά και τα μνημόνια, τα ψέματα τα διαχρονικά της δεξιάς αλλά και την αναποτελεσματικότητα της πρώτης φοράς αριστεράς, η οποία ήλθε μέσα από την καταστροφή που η δεξιά έσπειρε στον τόπο.

Κοινό σημείο  μη αναφοράς αριστεράς-δεξιάς, η αντιμνημονιακή ρητορεία, η οποία σε ένα βράδυ έγινε μνημονιακή, η πολιτική της κωλοτούμπας με θύμα τον Έλληνα και την ελπίδα η οποία στη χώρα δεν ήρθε ούτε από αριστερά ούτε από δεξιά.

Ξέρουμε, ποιος έκανε την ελπίδα πράξη στην Ελλάδα και αυτός ήταν ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου.

Το ΠΑΣΟΚ, έχοντας επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης στην κρίση, κοιτάζοντας μόνο το πατριωτικό - εθνικό καθήκον και όχι τη κομματική συνοχή και τις πρωθυπουργικές καρέκλες, είναι εδώ, μέσα από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ Δημαρ, έτοιμο ξανά, να  σηκώσει ακόμα μια φορά την ευθύνη, ώστε να αντιμετωπιστεί η ανυπαρξία και η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που υπάρχει στη χώρα μας.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είναι εδώ και ως τρίτη δύναμη από το βράδυ της Κυριακής 20 του Σεπτέμβρη έτοιμη να εγγυηθεί τη σταθερότητα της χώρας, να εργαστεί με στόχο μιας τη σύνθεση βιώσιμης με ορίζοντα τετραετίας κυβέρνηση η οποία θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το κρίσιμο αύριο του ελληνικού λαού.

Χωρίς φρούδες ελπίδες, χωρίς Ζάππεια, χωρίς Θεσσαλονίκες, χωρίς κόκκινες γραμμές μπροστά από το εθνικό συμφέρον.

Για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ, κανένας Έλληνας δεν είναι άχρηστος.

Όλοι μαζί οι Έλληνες, θα αγωνιστούμε μέσα από το δημοκρατικό μας αγώνα και τα δημοκρατικά μας ιδεώδη, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα πιο όμορφο αύριο, για μας, για τα παιδιά μας, με πρόσημο προοδευτικό.

Σας καλούμε στην αυριανή κεντρική εκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ στο Ηράκλειο, στις 19:30, στο κινηματοθέατρο Αστόρια, όπου θα μιλήσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά».

Σχόλια