default-image

Στον εισαγγελέα ο φάκελος με δύο "αμαρτωλά" έργα στα Χανιά

Κρήτη
Στον εισαγγελέα ο φάκελος με δύο "αμαρτωλά" έργα στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το κόσκινο της εισαγγελικής έρευνας θα περάσουν δύο στοιχειωμένα και "αμαρτωλά" έργα στα Χανιά.

Πρόκειται για δυο αθλητικές υποδομές του 2004, που ωστόσο ούτε ολοκληρώθηκαν και φυσικά ούτε λειτούργησαν ποτέ παρά το γεγονός ότι κόστισαν εκατομμύρια ευρώ.

Ο φάκελος που αφορά την υπόθεση του κλειστού κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου Χανίων, όπως γράφαμε και χθες, διαβιβάστηκε από το γενικό γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Το συγκεκριμένο κολυμβητήριο, του οποίου η κατασκευή κόστισε πάνω 5 εκατομμύρια ευρώ, από το 2009 δε λειτούργησε ποτέ. Το ιδιοκτησιακό του καθεστώς έμεινε μετέωρο έως το 2014 μεταξύ ΓΓΑ, Πολυτεχνείου Κρήτης και Δήμου Ακρωτηρίου και Δήμου Χανίων, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκληματική λεηλασία και φθορές που το έχουν καταστήσει ερείπιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει λεηλατηθεί και καταστραφεί το σύνολο του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του, ενώ δυο φορές αποκολλήθηκε η οροφή που σε μια περίπτωση είχε προσγειωθεί στο δρόμο που περνά από το κολυμβητήριο όπου κατά τύχη δε θρηνήσαμε θύματα.

Εκτός από το κολυμβητήριο, για τα Χανιά έρευνα γίνεται για ένα ακόμα στοιχειωμένο έργο, αυτό του ποδηλατοδρομίου, επίσης στο Ακρωτήρι, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 2002 με κόστος 3 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και τα έργα έχουν "παγώσει".

Για την περίπτωση αυτή, αλλά και για πολλές ακόμα υποδομές ανά την Ελλάδα, με εντολή του ΓΓΑ σχηματίζεται φάκελος για να αποσταλεί άμεσα και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων, είτε της ΓΓΑ είτε άλλων εμπλεκόμενων δημόσιων φορέων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News