Ειδήσεις

Πυρετώδεις εργασίες καθαρισμού Γιόφυρου και Δρακουλιάρη

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού στον ποταμό Γιόφυρο και στο Φράγμα Δρακουλιάρη προκειμένου το φετινό χειμώνα να αποτραπούν φαινόμενα υπερχείλισης των υδάτων, όπως συνέβη τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε οι καταστροφές ήταν τεράστιες σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Τα αντιπλημμυρικά έργα που δημοπράτησε η Περιφέρεια Κρήτης είναι ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από ίδια έσοδα, με τα μηχανήματα να δίνουν μάχη με τον χρόνο και με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα μέσα Οκτωβρίου.

Ωστόσο, κάτοικοι και επιχειρηματίες εξακολουθούν να ζουν με τον φόβο πλημμυρικών φαινομένων, με τους τελευταίους να διεκδικούν εδώ και εννέα μήνες την αποζημίωση τους από την πολιτεία, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τις 800.000 ευρώ.

Αν και προχώρησαν άμεσα οι διαδικασίες καταγραφής από τις αρχές του έτους, δυστυχώς μέχρι σήμερα το Ηράκλειο δεν έχει ακόμα χαρακτηριστεί ως πλημμυρόπληκτη περιοχή από το αρμόδιο υπουργείο.

Παράλληλα, στην ευρύτερη περιοχή πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού και από μηχανήματα των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου,  με τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό να εκφράζει την ικανοποίηση του για την πορεία των προληπτικών χωματουργικών εργασιών, καθώς πρόκειται για παρεμβάσεις που θωρακίζουν ακόμη περισσότερο περιοχές που αντιμετωπίζουν κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια