Ειδήσεις

"Αφησαν παραγωγούς και κτηνοτρόφους χωρίς επιδοτήσεις"

«Άπαντες οι παραγωγοί αλλά και οι κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τα λεφτά των επιδοτήσεων, εξαιτίας των... μεγάλων "οραμάτων" για "νοικοκύρεμα" των βοσκοτόπων που εξέφραζε η προηγούμενη ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου», σχολιάζει η ΝΟΔΕ Ηρακλείου με αφορμή τον κίνδυνο της μη καταβολής των επιδοτήσεων σε παραγωγούς και κτηνοτρόφους.

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου έχει ως εξής:

«Τη γη κάτω από τα πόδια τους έχουν χάσει οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης.

Παραιτήθηκε η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. και άφησε στη μέση τις διαδικασίες για τα βοσκοτόπια και την αντιστοίχησή τους με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Επιδοτήσεων.

Με τη μη έκδοση των προσωρινών δικαιωμάτων των κτηνοτρόφων να έχει τώρα ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρωθεί φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά, τόσο η προκαταβολή του 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης, που θα έπρεπε κανονικά να γίνει τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, όσο και η εξόφλησή της, διαδικασία που κανονικά θα έπρεπε, όπως κάθε χρόνο, να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2015.

Πράγμα που συμπαρασύρει συνολικά την πληρωμή των επιδοτήσεων. Οπότε και άπαντες οι παραγωγοί αλλά και οι κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τα λεφτά των επιδοτήσεων, εξαιτίας των... μεγάλων "οραμάτων" για "νοικοκύρεμα" των βοσκοτόπων που εξέφραζε η προηγούμενη ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.  

Στο μεταξύ, οι λιγοστοί υπάλληλοι του ΕΛΓΑ στο Ηράκλειο βγαίνουν στα αμπελοχώρια και καταγράφουν τις ζημιές από τη σαπίλα που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις στην παραγωγή των σταφυλιών. Όμως χωρίς χρήματα στα ταμεία, το ερώτημα που τίθεται είναι εύλογο: Από πού θα πληρωθούν οι αγρότες;

Έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, μόνο με πολιτική λύση θα πληρωθεί ο κόσμος. Πολιτική λύση την οποία θα δώσει και γι' αυτό το σοβαρό θέμα η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές. αναλάβει να κυβερνήσει τη χώρα από την επομένη των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου».

Σχόλια