default-image

Ρυμουλκούμενο όχημα για σκάφη αποκτά το λιμάνι Σητείας

Κρήτη
Ρυμουλκούμενο όχημα για σκάφη αποκτά το λιμάνι Σητείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρυμουλκούμενο όχημα για την ανέλκυση-καθέλκυση καθώς και τη μεταφορά των σκαφών αποκτά το λιμάνι της Σητείας με ίδιους πόρους από την Περιφέρεια-Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τον τομέα της αλιείας και ειδικότερα τους ερασιτέχνες αλλά και τους επαγγελματίες ψαράδες, αφού μέχρι σήμερα η ανέλκυση-καθέλκυση σκαφών στο λιμάνι της Σητείας ήταν αδύνατη, με αποτέλεσμα πολλά επαγγελματικά-ερασιτεχνικά σκάφη να σαπίζουν στο λιμάνι καθώς δεν μπορούσαν να γίνουν εργασίες συντήρησής τους.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «την Τετάρτη 16/9/2015 έχει οριστεί να γίνει παράδοση-παραλαβή καθώς και επίδειξη λειτουργίας και χρήσης του ρυμουλκούμενου οχήματος (trailer) που θα χρησιμοποιηθεί για την ανέλκυση-καθέλκυση-μεταφορά σκαφών στο λιμάνι Σητείας.

Συγκεκριμένα η προμήθεια αυτού του ρυμουλκούμενου οχήματος εντάχθηκε στο Σχέδιο Δράσης της Περιφερειακής Ενότητας/ Περιφέρειας Κρήτης Λασιθίου και χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους της.

Η μελέτη προμήθειας συντάχθηκε από το Δήμο Σητείας».

Όπως αναφέρεται από την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, για την υλοποίηση της προμήθειας υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Σητείας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας με προϋπολογισμό 35.000 ευρώ.

Κύριος σκοπός της προμήθειας, όπως τονίζεται, είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα (αλιείας) και ειδικότερα τους ερασιτέχνες ψαράδες, τους επαγγελματίες ψαράδες κ.λπ., «αφού η υφιστάμενη υποδομή του λιμανιού δεν επέτρεπε την ανέλκυση-καθέλκυση σκαφών με αποτέλεσμα πολλά επαγγελματικά-ερασιτεχνικά σκάφη να σαπίζουν στο λιμάνι, να μην μπορούν να γίνουν εργασίες συντήρησής τους, να κινδυνεύουν να βυθιστούν κατά τη χειμερινή περίοδο και να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ρύπανσης της θάλασσας.

Η προμήθεια αυτού του οχήματος συμπληρώνει τις βασικές υποδομές στο λιμάνι Δήμου Σητείας και μαζί με την κατασκευή της ράμπας, που επίσης χρηματοδοτείται από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και προγραμματίζεται να κατασκευαστεί άμεσα (είναι έργο προς δημοπράτηση), θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αειφόρο ανάπτυξη και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News