default-image

Κρήτη: 1.136 παραβάσεις και 113 συλλήψεις σε δύο ημέρες

Κρήτη
Κρήτη: 1.136 παραβάσεις και 113 συλλήψεις σε δύο ημέρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διήμερο ειδικών αστυνομικών δράσεων, με στόχο κυρίως την πρόληψη αλλά και την καταστολή της παραβατικότητας, πραγματοποίησαν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης την Παρασκευή και το Σάββατο 11 και 12 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Στα πλαίσια των αστυνομικών επιχειρήσεων και ελέγχων με στόχο την πρόληψη και την καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, μέσα σε αυτό το διήμερο έγιναν 113 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, ενώ ταυτόχρονα βεβαιώθηκαν 1.136 παραβάσεις. Παράλληλα 289 άτομα προσήχθησαν στις αστυνομικές υπηρεσίες και ελέγχθηκαν 2.520 οχήματα.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων και ελέγχων που αφορούσαν κυρίως στη νομοθεσία για αλλοδαπούς, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την προστασία ανηλίκων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη 113 ατόμων για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας και πιο συγκεκριμένα:

-25 ατόμων για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος,

-1 ατόμου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδιωκτικές αποφάσεις,

-13 ατόμων για νομοθεσία περί όπλων,

-11 ατόμων για νομοθεσία περί αλλοδαπών,

-9 ατόμων για νομοθεσία περί ζωοκλοπής,

-11 ατόμων για νομοθεσία περί ναρκωτικών,

-43 ατόμων για διάφορα άλλα ποινικά αδικήματα

Εντούτοις, βεβαιώθηκαν συνολικά 1.136 παραβάσεις εκ των οποίων:

-986 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.),

-62 υγειονομικού ενδιαφέροντος και

-88 παραβάσεις λοιπών αδικημάτων (περί προστασίας ανηλίκων, περί πνευματικής ιδιοκτησίας, περί αλλοδαπών, κ.ά.)

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ειδικών αυτών αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν 2.520 οχήματα και προσήχθησαν 289 άτομα. Παράλληλα, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 146,1 γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης, 7 δενδρύλλια κάνναβης, 75 ναρκωτικά δισκία, αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης, καλάσνικοφ, υποπολυβόλο, πολεμικό τυφέκιο, 3 μαχαίρια, 256 φυσίγγια, 5 γεμιστήρες, κροτίδες, σφάγιο και προϊόντα παραεμπορίου.

Τονίζεται ότι οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.

Τέλος, τονίζεται ακόμη πως οι αστυνομικοί αυτοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News