default-image

Συνεχίζεται η κάθοδος των τιμών του πετρελαίου

Οικονομία
Συνεχίζεται η κάθοδος των τιμών του πετρελαίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται η κάθοδος των τιμών του πετρελαίου, καθώς τα ασθενέστερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία από την Κίνα επιβάρυναν το κλίμα και ενίσχυαν τις ανησυχίες για περαιτέρω αύξηση της προσφοράς του αργού.

Παράλληλα το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται και στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ Federal Reserve, η οποία αυτή την εβδομάδα καλείται να αποφασίσει εάν θα αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά σχεδόν από μία δεκαετία. Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, εάν αυξηθούν τα επιτόκια η τιμή του πετρελαίου να υποχωρήσει καθώς το ενισχυμένο δολάριο θα υπονομεύσει την ζήτηση από χώρες που καλύπτουν τις ανάγκες τους μέσω εισαγωγών.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει σχεδόν 60% από τον Ιούνιο του 2014 λόγω της πλεονάζουσας προσφοράς στις διεθνείς αγορές και των ανησυχιών για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας. Ταυτόχρονα, τα στοιχεία για τις επενδύσεις και τη βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα τον Αύγουστο ήταν κατώτερα των προσδοκιών της αγοράς. Μια σειρά αδύναμων στοιχείων που έχουν πρόσφατα ανακοινωθεί από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ενισχύουν τις πιθανότητες η οικονομική ανάπτυξη τρίτου τριμήνου να υποχωρήσει κάτω από το 7%.

Στις 11:30 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ υποχωρούσαν 59 σεντς στα 47,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ για το αμερικανικό αργό κατέγραφαν απώλειες 21 σεντς στα 44,42 δολάρια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News