Ειδήσεις

Ηράκλειο: Παρατημένα έξι αδέσποτα στη μέση της εθνικής

Έξι αδέσποτα σκυλιά ανέσυραν οι άνδρες του Κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου το πρωί της Δευτέρας από τις ρόδες των αυτοκινήτων, στην εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου, στο ύψος του κόμβου Παπαναστασίου.

Πιο συγκεκριμένα το προσωπικό του δημοτικού Κυνοκομείου εντόπισε τα έξι αδέσποτα να είναι παρατημένα στη μέση του ΒΟΑΚ. Η κινητοποίησή του λίγο μετά τις 7 το πρωί ήταν άμεση. Κι έτσι τα πέντε από τα έξι σκυλιά μεταφέρθηκαν στο δημοτικό Κυνοκομείο, ενώ το έκτο ξεψύχησε κάτω από τις ρόδες διερχόμενου οχήματος.

Σύμφωνα με το προσωπικό του δημοτικού Κυνοκομείου, πρόκειται για ζώα που κάποιοι «άφησαν εσκεμμένα πάνω στο εθνικό οδικό δίκτυο με σκοπό να τα ξεφορτωθούν χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες τόσο για τα ζώα όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα των αδέσποτων, ωστόσο απαιτείται και η συνεργασία των δημοτών που οφείλουν να σέβονται τα ζώα και να είναι συνεπείς όταν αναλαμβάνουν τη φροντίδα τους».

Σχόλια