Ειδήσεις

Αυγενάκης: "Κινητοποίηση για αποτροπή άλλων ναυαγίων"

Το τραγικό ναυάγιο που έγινε στο Φαρμακονήσι, μετατρέποντάς το σε «υγρό τάφο», σχολίασε με δηλώσεις του ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, εκφράζοντας τη «θλίψη αλλά και τη δέσμευσή του για κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για να δοθεί ουσιαστική λύση».

«Δυστυχώς, παρά την άμεση κινητοποίηση και τις μεγάλες προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση των προσφύγων στο Φαρμακονήσι, η τραγωδία δεν αποφεύχθηκε», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

«Ακόμη ένα τραγικό συμβάν έρχεται να προστεθεί, κάνοντας επιτακτική πλέον την ανάγκη για εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου σε συνεργασία με την Ε.Ε. για τη μετανάστευση, με δύο βασικούς πυλώνες: την προστασία των θαλασσίων συνόρων και την πάταξη των κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες», σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ολοκληρώνοντας ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε: «Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη θλίψη της για το σημερινό τραγικό ναυάγιο στο Φαρμακονήσι και δεσμεύεται να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα για τα όσα διαδραματίζονται στη Μεσόγειο, προκειμένου να δοθεί ουσιαστική λύση».

Σχόλια