default-image

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: "Ψυχορραγεί η Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ"

Κρήτη
ΝΟΔΕ Ηρακλείου: "Ψυχορραγεί η Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον κίνδυνο να μπει "λουκέτο" στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, τη μοναδική στην ευρύτερη περιοχή του νότιου Αιγαίου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Ηρακλείου της Ν.Δ., που υπογραμμίζει την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης στο επίμαχο ζήτημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, «στην "εντατική" μπαίνει η λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, που απειλείται ακόμα και με λουκέτο, καθώς την Τετάρτη λήγει η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου πληρώνονται συνολικά 13 εργαζόμενοι σε αυτή.

Η εν λόγω κλινική είναι η μοναδική Παιδοψυχιατρική που λειτουργεί όχι μόνο σε ολόκληρη την Κρήτη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του νότιου Αιγαίου και όπως τόνισε η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ θα αναγκαστεί να πληρώσει με κονδύλια του ίδιου του νοσοκομείου το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής, μέχρι την ένταξη της λειτουργίας της στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ).

Με την άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να έχει καταφέρει μέσα σε 7 μήνες να ισοπεδώσει και το χώρο της υγείας, η ΝΟΔΕ Ηρακλείου, εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή της στην αγωνία του προσωπικού και των γονέων των παιδιών που νοσηλεύονται εκεί, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης στο επίμαχο ζήτημα.

Λύση την οποία εκ των πραγμάτων θα κληθεί να δώσει και γι αυτό το θέμα η νέα κυβέρνηση που θα αναλάβει καθήκοντα μετά τις εκλογές», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News