default-image

Στη φυλακή ο 37χρονος για τις ληστείες των τριών τραπεζών

Κρήτη
Στη φυλακή ο 37χρονος για τις ληστείες των τριών τραπεζών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο 37χρονος από τα Δαμάνια, ο οποίος κατηγορείται για τρεις ληστείες τραπεζών που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στο Ηράκλειο.

Στην απολογία του ο 37χρονος ισχυρίστηκε για μία ακόμη φορά ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση, κατηγορώντας τις αστυνομικές Αρχές ότι του "φορτώνουν" άδικα και χωρίς στοιχεία τις ληστείες.

Ο συνήγορός του κ. Βαγγέλης Φανουργιάκης σε δηλώσεις του επισήμανε ότι θα ζητήσει επανεξέταση των στοιχείων που οδήγησαν στη σύλληψή του, θεωρώντας το αποτύπωμα που έχει βρεθεί ως «περιστασιακό» και «ανεπαρκές» για να στηρίξει την κατηγορία σε βάρος του πελάτη του.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_tg0hhsgx/

Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο γραφείο της ανακρίτριας προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματα για τα ευρήματα με βάση τα οποία συνδέεται με τα κρούσματα που σήμαναν συναγερμό στις αστυνομικές Αρχές, ωστόσο αρνήθηκε με επιμονή κάθε εμπλοκή του, εγκαλώντας μάλιστα τις αστυνομικές Αρχές για όσα του αποδίδουν.

Ένα από τα βασικότερα ευρήματα τα οποία αξιοποίησαν οι Αρχές για την εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν ένα αποτύπωμα που βρέθηκε σε μια νάιλον σακούλα στο χώρο της πρώτης ληστείας σε υποκατάστημα της Τράπεζας Χανίων στη λεωφόρο Κνωσού, στοιχείο όμως που αμφισβητείται από τον ίδιο.

Χαρακτηρίζοντας τα στοιχεία που επικαλείται η ΕΛ.ΑΣ. ως «συγκυριακά», ο κατηγορούμενος ζητά μέσω του συνηγόρου να επανεξεταστεί τόσο το δείγμα γενετικού υλικού, όσο και τα δακτυλικά αποτυπώματα που τον συνδέουν μέχρι στιγμής με το χώρο της πρώτης ληστείας στην Κνωσού.

Στις άλλες δύο περιπτώσεις ληστειών, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη λεωφόρο Δημοκρατίας και την Τράπεζα Πειραιώς στα Πεζά, φαίνεται να συνδέεται μέχρι στιγμής μέσω της σύγκρισης του οπτικού υλικού από τις κάμερες και καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και στις τρεις περιπτώσεις ο δράστης δεν είχε καλύψει πλήρως τα χαρακτηριστικά του.

Οι ισχυρισμοί του 37χρονου, ωστόσο, δεν έπεισαν τις δικαστικές Αρχές που διέταξαν σήμερα την προφυλάκισή του.

Ποινική δίωξη για ληστεία κατά συρροή

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι το άτομο που λήστεψε συνολικά τρεις τράπεζες, σε Ηράκλειο και Πεζά, μέσα σε διάστημα τριών μηνών, από τον περασμένο Μάιο μέχρι τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος, ο οποίος γεννήθηκε στο Ηράκλειο, μεγάλωσε στον Πειραιά και το τελευταίο διάστημα διέμενε στο χωριό Δαμάνια, φέρεται ως ο δράστης των ληστειών του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, στα Πεζά, στις 21 Αυγούστου, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου-Eurobank, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στις 19 Ιουνίου, καθώς και του υποκαταστήματος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, στη λεωφόρο Κνωσού, στις 11 Μαΐου.

Σε βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία κυνηγετικού όπλου, μετατροπή όπλου, καθώς και παράνομη κατοχή πυρομαχικών.

Πώς συνελήφθη

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα ίχνη του 37χρονου από ένα αποτύπωμα που βρέθηκε σε σακούλα που είχε χρησιμοποιήσει για να μεταφέρει τα "λάφυρά" του και το οποίο ταυτοποιήθηκε με άλλο αποτύπωμα που είχε βρεθεί στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, στη λεωφόρο Κνωσού. Σημειώνεται ότι μέχρι χθες αναμένονταν από το εγκληματολογικό εργαστήριο της ΕΛ.ΑΣ. και τα αποτελέσματα από την εξέταση του DNA του συλληφθέντος, που εντοπίστηκε στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στα Πεζά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος φέρεται να διέπραξε τη ληστεία στα Πεζά, έχοντας μαζί του μια κοντόκαννη καραμπίνα και φορώντας γυαλιά ηλίου και ψεύτικο μουστάκι. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, πήγε στο χωριό με ταξί που μίσθωσε από την πιάτσα στο Βενιζέλειο. Η λεία που απέσπασε από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς ήταν περίπου 10.000 ευρώ. Με το διόλου αυτό ευκαταφρόνητο ποσό επέστρεψε στο ταξί που τον περίμενε και μετέβη στο χωριό Καλλονή.

Γυαλιά ηλίου φέρεται ότι φορούσε και στη ληστεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο-Eurobank, όπου περίμενε υπομονετικά στην ουρά μέχρι να έρθει η σειρά του και να αποσπάσει το ποσό των 5.000 ευρώ. Και σ' αυτή τη ληστεία, ο φερόμενος ως δράστης είχε μαζί του την κοντόκαννη καραμπίνα. Τέλος, με την... αγαπημένη του καραμπίνα έκανε - σύμφωνα με τις Αρχές - και τη ληστεία στο υποκατάστημα της λεωφόρου Κνωσού, τον περασμένο Μάιο, όπου και πάλι φορούσε γυαλιά ηλίου και καπέλο.

Έλλη Κοκάλη, Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News