Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία στην Κρήτη του Π. Λαφαζάνη

«Η πρόταση της Λαϊκής Ενότητας είναι η μόνη εναλλακτική, ρεαλιστική προοδευτική λύση σήμερα για το λαό και τον τόπο. Δεν υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη που να καταθέτει σαφή, συγκεκριμένη αντιμνημονιακή πατριωτική δημοκρατική εναλλακτική προοδευτική πρόταση». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος ολοκλήρωσε τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, κατά την οποία επισκέφθηκε το Ηράκλειο, την Ιεράπετρα και τα Χανιά.

Ο κ. Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στα Χανιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών, στην ουσία έχουμε μία εβδομάδα, και αυτό που γίνεται φανερό είναι ότι η χώρα οδεύει σε μια μετεκλογική συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα και τη ΝΔ του κ. Μεϊμαράκη. Οι δυο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου πάνε να συγκυβερνήσουν. Αυτό το μετεκλογικό συνοικέσιο, κυβερνητικό συνοικέσιο, θα φέρει μόνο συμφορά στον τόπο. Διότι είναι ένα συνοικέσιο που έχει έναν και μόνο σκοπό: Να εφαρμοστεί με σκληρό, σκληρότατο τρόπο, το τρίτο μνημόνιο. Η εφαρμογή όμως του τρίτου μνημονίου σημαίνει εξόντωση και εξουθένωση του ελληνικού λαού. Σημαίνει μια Ελλάδα αποικία και προτεκτοράτο, χωρίς μέλλον και χωρίς καμιά προοπτική, με τους τους νέους και τις νέες μας πρόσφυγες πλέον, αναγκασμένους να ξενιτευτούν για να επιβιώσουν.

»Δεν αξίζει η Ελλάδα μια τέτοια τύχη. Δεν αξίζει μια τέτοια προοπτική. Η Ελλάδα χρειάζεται αυτή τη στιγμή ελπίδα και ελπίδα δεν μπορούν να δώσουν τα μνημόνια. Τα μνημόνια ακυρώνουν τη δημοκρατία, σημαίνουν εθνική υποτέλεια, σημαίνουν λιτότητα και ξεπούλημα της πατρίδας μας, σημαίνουν φορολεηλασία. Επομένως για να φέρουμε την ελπίδα σε αυτή τη χώρα, πρέπει να ακυρώσουμε τα μνημόνια. Η μόνη δύναμη αυτή την ώρα που έχει ρεαλιστική, εναλλακτική πρόταση για την ακύρωση των μνημονίων και μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας, παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, είναι η Λαϊκή Ενότητα. Η ισχυροποίηση της Λαϊκής Ενότητας θα ακυρώσει τα μνημόνια. Θα ακυρώσει τα μετεκλογικά σχέδια διάλυσης και καταλήστευσης της χώρας. Γι' αυτό η Λαϊκή Ενότητα δίνει έναν αγώνα, ο οποίος δεν είναι παραταξιακός, είναι κατεξοχήν εθνικός και δημοκρατικός αγώνας. Είναι αγώνας για την επιβίωση και τη σωτηρία αυτού του τόπου.

»Και με την ευκαιρία, επειδή η φορολεηλασία ακολουθεί, και γι' αυτό έγιναν οι εκλογές εξπρές, για να μην αναδειχθεί η φοροληστεία σε βάρος του ελληνικού λαού, θέλω να κάνω δύο προτάσεις, οι οποίες είναι σημαντικές. Πρώτη πρόταση, την οποία κάνει η Λαϊκή Ενότητα, την οποία θα εφαρμόσει και σε κάθε περίπτωση θα αγωνιστεί για να υλοποιηθεί είναι να υπάρξει αφορολόγητο 12.000 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο, ανεξαρτήτως προέλευσης των εισοδημάτων του. 12.000 αφορολόγητο για κάθε φυσικό πρόσωπο, δηλαδή για μισθωτούς, για συνταξιούχους, για αγρότες, για επαγγελματίες,  για έμπορους, κλπ. Αυτό το μέτρο είναι ένα στοιχειώδες μέτρο άμυνας αυτή την ώρα, για να μπορέσει το νοικοκυριό να επιβιώσει και να έχει προοπτική. Το δεύτερο μέτρο που προτείνουμε, είναι πάρα πολύ σημαντικό και αυτό γιατί θα έρθουν τα χαρτιά της εφορίας σύντομα, είναι η πλήρης κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

»Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει και μπορεί να καταργηθεί, μέσα στο πλαίσιο μιας νέας αντιμνημονιακής πολιτικής, διότι είναι ένας φόρος πάρα πολύ άδικος, είναι ένας φόρος δημευτικός της ακίνητης περιουσίας των μικρομεσαίων, των Ελλήνων με μικρομεσαία εισοδήματα, αλλά κυρίως είναι ένας φόρος αντι-αναπτυξιακός. Όσο υπάρχει ΕΝΦΙΑ, δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκαμψης και ανάπτυξης. Γιατί το πρώτο βήμα, για να έχουμε ανάκαμψη, είναι η αναθέρμανση της κατασκευαστικής και οικοδομικής δραστηριότητας. Με τον ΕΝΦΙΑ όμως νεκρώνει η οικοδομική και κατασκευαστική δραστηριότητα. Δεν μπορεί να υπάρξει οικοδομική και κατασκευαστική δραστηριότητα. Γι' αυτό είναι επείγουσα ανάγκη η άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Αν δεν πάμε σε ανάπτυξη, δεν έχει σωτηρία ο τόπος. Η ανάπτυξη είναι αυτή που θα φέρει και έσοδα στο δημόσιο και εργασία και βελτίωση των εισοδημάτων και δικαιοσύνη. Επομένως ό,τι βοηθάει την ανάπτυξη πρέπει να το έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα. Και ό,τι υποσκάπτει την ανάπτυξη και πολύ περισσότερο τη θάβει, όπως ο ΕΝΦΙΑ, πρέπει να το βάλουμε στο περιθώριο, να το πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων».

Σχόλια