default-image

Με κορυφαίο τον Τζεντίλε πήρε την πρόκριση η Ιταλία

Μπάσκετ
Με κορυφαίο τον Τζεντίλε πήρε την πρόκριση η Ιταλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Ιταλοί παρουσιάστηκαν υποψιασμένοι στον νοκ-άουτ αγώνα για τους "16" απέναντι στο Ισραήλ και με τους μεγάλους της αστέρες να βάζουν την προσωπική τους σφραγίδα έφτασαν σε μια εύκολη επικράτηση με σκορ . Πλέον η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζάνι θα περιμένει τον αντίπαλο της στους "8", ο οποίος θα προκύψει από την αναμέτρηση Λιθουανία-Γεωργία.

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με 27 πόντους, ενώ διψήφιο νούμερο πόντων είχε ακόμη ο Μάρκο Μπελινέλι (14 πόντοι με 4 τρίποντα και 4 ασίστ). Να σημειωθεί ότι ο Αντρέα Μπαρνιάνι τραυματίστηκε και αποχώρησε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Εκ πρώτης φαίνεται ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό και προτιμήθηκε να μείνει εκτός λόγω και της εξέλιξης του ματς.

Από τους Ισραηλινούς που έμειναν από δυνάμεις (και σκορ) στο τρίτο δεκάλεπτο ξεχώρισαν οι Μέκελ (20 πόντοι) και Ελιγιάχου (12π), την ώρα που το μεγάλο αστέρι της ομάδας, ο Όμρι Κάσπι είχε 8 μόλις 8 πόντους (2/6 δίποντα, 1/3 τρίποντο) και 2 λάθη σε 28 λεπτά συμμετοχής.

Η "σκουάντρα ατζούρα" έθεσε από το ξεκίνησε τον τόνο στην αναμέτρηση, χτίζοντας από νωρίς μια υπέρ της διαφορά. Ο Αντρέα Μπαρνιάνι ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις για το πρώτο ιταλικό προβάδισμα (5-12), με τον Μάρκο Μπελινέλι να σιγοντάρει και με δύο εύστοχα τρίποντα να οδηγεί στο +9 στο τέλος του δεκαλέπτου (13-22). Στη δεύτερη περίοδο η υπεροχή της Ιταλίας συνεχίστηκε και μάλιστα επιβεβαιώθηκε από μια διψήφια διαφορά πόντων (15-28), πριν σημειωθεί η τελευταία προσπάθεια των Ισραηλινών να φανούν ανταγωνιστικοί. Ήταν το σημείο που ο Μέκελ με 7 πόντους έγραψε το 26-30, για να απαντήσει ξανά η ομάδα του Πιανιτζάνι που με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Χάκετ έκλεισε το ημίχρονο στο +10 (30-40).

Στην τρίτη περίοδο η ψαλίδα άνοιξε. Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε κατέθεσε το επιθετικό του ταλέντο σκοράροντας 13 πόντους σ' αυτό το διάστημα. Μαζί με τους Γκαλινάρι-Μπελινέλι και το εξαιρετικό οργανωτικά παιχνίδι του Τσιντσιαρίνι οι Ιταλοί πάτησαν το γκάζι και εν ριπή οφθαλμού βρέθηκαν στο +25 (34-59), με το Ισραήλ να προσπαθεί μάταια να ακολουθήσει τον φρενήρη ιταλικό ρυθμό. Μάτια προσπάθησαν -αλλάζοντας την αμυντική τους τακτική- ο Κάσπι και η παρέα του να αλλάξουν τα δεδομένα, καθώς οι "ατζούρι" είχαν πάρει... φωτιά κλείνοντας το δεκάλεπτο με σκορ το 39-68.

Το τέταρτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία. Ακόμη και όταν ο Σιμόνε Πιανιτζάνι έριξε στο παρκέ τους παίκτες του πάγκου η ομάδα του συνέχισε με το γκάζι πατημένο. Αυτό φαίνεται και από την τελική διαφορά των 30 πόντων (82-52). Για δεύτερο συνεχόμενο Ευρωμπάσκετ η "σκούντρα ατζούρα" επιστρέφει στους προημιτελικούς, θέλοντας να κάνει ένα βήμα παραπέρα και να φτάσει ψηλότερα από την 8η θέση της Σλοβενίας (2013). Συνολικά είναι η τρίτη φορά που προκρίνονται στους "8" από το 2003, όταν είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 13-22, 30-40, 39-58, 52-82

Ισραήλ: Γιβζόρι, Ντόουσον 1, Μέκελ 20 (2), Ελιγιάχου 12, Κάσπι 8 (1), Λιμονάντ, Καντίρ 4, Οχαγιόν 2, Γκριν, Φίσερ 5.

Ιταλία: ΝτελαΒάλε 8 (2), Μπελινέλι 14 (4), Αραντόρι 2, Τζεντίλε 27 (2), Γκαλινάρι 6, Μπαρνιάνι 7 (1), Κουζέν 2, Μέλι 5 (1), Τσιντσιαρίνι 3 (1), Χάκετ 6, Πολονάρα 2.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News