Ειδήσεις

Μεϊμαράκης για την ποινική δίωξη Μαρκογιαννάκη

Στο θέμα του υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη, που διώκεται ποινικά για ηθική αυτουργία στην υπόθεση Γιακουμάκη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης, απαντώντας στη σχετική ερώτηση του news247, από το βήμα της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη.

«Ο κ. Μαρκογιαννάκης, πρώτος στη λίστα της Ν.Δ. στα Χανιά, καθώς ήταν πρώτος σε σταυρούς στην περιφέρεια τον Ιανουάριο, διώκεται πλέον για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση Γιακουμάκη, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Καθώς ο υποψήφιος βουλευτής δε δείχνει διάθεση παραίτησης, σας ρωτάω τι θα πράξετε, δεδομένου ότι έχετε δηλώσει πως όσοι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη δεν έχουν θέση στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.;».

Η απάντηση του κ. Μεϊμαράκη

«Γνωρίζετε ότι μόλις άκουσα ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη, η οποία μου κάνει εντύπωση γιατί δεν είχε ασκηθεί νωρίτερα, δεν κάνω κανέναν υπαινιγμό, αλλά δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο. Δήλωσα ότι με το θέμα θα ασχοληθεί η Εκλογική Επιτροπή από Δευτέρα, θα λάβει την απόφαση η Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για τις λίστες, θα μας κάνει την εισήγηση και θα είναι μία συλλογική απόφαση. Πάντως, αυτό που θέλω να πω είναι ότι η όποια άσκηση ποινικής δίωξης δε συνιστά απόδειξη ενοχής. Γιατί εγώ, η πρόταση που έκανα, είναι γι' αυτούς που έχουν προβλήματα με τη Δικαιοσύνη».

Σχόλια