default-image

Κίνδυνο για νέα διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ βλέπει η Ντ. Μπακογιάννη

Ελλάδα
Κίνδυνο για νέα διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ βλέπει η Ντ. Μπακογιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν η Ν.Δ. δεν είναι πρώτο κόμμα και αν δε λάβει την εντολή σχηματισμού μιας κυβέρνησης συνεργασίας, η επόμενη κυβέρνηση δεν θα έχει σταθερότητα», δηλώνει η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη της στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ενώ εκτιμά πως ελλοχεύει ο κίνδυνος για νέα διάσπαση εντός του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένων των δύσκολων μέτρων που πρέπει να ψηφιστούν.

«Μόνος και χωρίς συμμάχους ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο σε νέα αδιέξοδα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα. Το εντελώς αντίθετο ισχύει αν σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό στη Ν.Δ.», σημειώνει η κ. Μπακογιάννη. Η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στην Α' Αθηνών εκτιμά ότι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα και για άλλη μια φορά επισημαίνει την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.

«Τώρα που είμαστε όλοι πιο ώριμοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι κανείς δεν μπορεί μόνος του. Απαιτείται χωρίς αλαζονεία να συνεργαστούμε και να προχωρήσουμε τις αναγκαίες αλλαγές. Το ζητούμενο είναι αν μέσα από τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων θα μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα σχέδιο εθνικής αναγέννησης, ή θα συνεχίσουμε να βυθιζόμαστε στη ύφεση και την ανεργία», εξηγεί η κ. Μπακογιάννη.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρώην υπουργός αναφέρει: «Η διχαστική λογική μνημόνιο - αντιμνημόνιο κατέρρευσε μετά τη σύγκρουση του ΣΥΡΙΖΑ με την πραγματικότητα, χωρίς αερόσακο. Πλέον νομίζω ότι μέχρι κι ο πιο δύσπιστος έχει καταλάβει ότι ο μοναδικός τρόπος για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια είναι να τα εφαρμόσουμε και ταυτόχρονα με μια ομάδα εθνικής διαπραγμάτευσης να πείσουμε τους εταίρους για αλλαγές στο πρόγραμμα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News