default-image

Ο Γιώργος Σταθάκης στην Ιεράπετρα

Κρήτη
Ο Γιώργος Σταθάκης στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την επίσκεψη του αρχηγού της "Λαϊκής Ενότητας", Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση στο παρκάκι δίπλα στο Δημαρχείο Ιεράπετρας αργά το βράδυ του Σαββάτου, τη σκυτάλη πήρε ο τέως υπουργός της απελθούσας κυβέρνησης Γιώργος Σταθάκης.

Σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας ο κ. Σταθάκης έκανε τον 7μηνο απολογισμό πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και παρουσίασε το πρόγραμμα διακυβέρνησης της επόμενης τετραετίας, ζητώντας από τους Λασιθιώτες να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να του δώσουν τη δύναμη να συγκροτήσει αυτοδύναμη αριστερή κυβέρνηση μακράς πνοής, αρνούμενος να δεχτεί ότι υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να συγκυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ.

«Οι εκλογές προκηρύχτηκαν γιατί χάσαμε την πλειοψηφία στη Βουλή, και γιατί έκλεισε ένας κύκλος διακυβέρνησης, μετά την συμφωνία που πετύχαμε. Το τρίτο μνημόνιο έχει μερικά θετικά σημεία αλλά και αρκετά αρνητικά . Στα αρνητικά είναι η φορολόγηση των αγροτών στην οποία έχουμε την πολιτική βούληση να κάνουμε βελτιώσεις λαμβάνοντας αντισταθμιστικά μέτρα. Το ίδιο θα κάνουμε και στις περιπτώσεις που αυξάνεται ο ΦΠΑ με υπερβολικό τρόπο. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις, καθώς επίσης στο θέμα της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, και στην πίεση που δέχονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σταθάκης.

Μετά την Ιεράπετρα όπου ο Γιώργος Σταθάκης επισκέφθηκε και τον δήμαρχο Θεοδόση Καλαντζάκη, ο οποίος του μίλησε για όλα τα ανοικτά ζητήματα του Δήμου του και της τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα , αναχώρησε για τη Δημοτική ενότητα του Μακρύ Γιαλού και στη συνέχεια για τη Σητεία όπου είχε προγραμματιστεί να μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News