default-image

Ο Σπ. Στάλιας επικεφαλής στο Επικρατείας του ΕΠΑΜ

Ελλάδα
Ο Σπ. Στάλιας επικεφαλής στο Επικρατείας του ΕΠΑΜ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ), επικεφαλής του οποίου τέθηκε ο διδάκτωρ Οικονομίας κ. Σπύρος Στάλιας.

Το ψηφοδέλτιο πλαισιώνουν επίσης ο γνωστός σκηνοθέτης/ηθοποιός κ. Γιώργος Βούρος, οι νομικοί Γιώργος Ράπτης και Κατερίνα Γκίκα, οι οικονομολόγοι Γιώργος Γεωργής, Σταμάτης Καλλιανός, Δημοσθένης Λυμπερόπουλος, Σπύρος Μαργωμένος (και αξιωματικός ε.α.), ο επιχειρηματίας κ. Μανούσος Καμπούρης και η κ. Βασιλική Μαύρου.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου κ. Στάλιας δήλωσε ότι «το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο-ΕΠΑΜ μού έκανε τη τιμή να με καλέσει να συστρατευτώ στη μάχη των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου, και με έθεσε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Η πρόσκληση με συγκίνησε, με τίμησε, και την αποδέχτηκα.

Αποδέχτηκα την πρόσκληση, επειδή το ΕΠΑΜ αποτελεί την ύψιστη έκφραση της πολιτικής λογικής, στο παράλογο πολιτικό τοπίο της πατρίδας μας σήμερα.

Αποδέχτηκα την πρόσκληση, επειδή το ΕΠΑΜ γνωρίζει αυτά που πρέπει να γίνουν για την πατρίδα μας, αρχής γενομένης από την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, για να ξεφύγει από το φαύλο κύκλο των μνημονίων που οδηγούν στον όλεθρο, στην καταστροφή και στην υποδούλωση.

Αποδέχτηκα την πρόσκληση επειδή το ΕΠΑΜ, με τη γνώση που διαθέτει και από τη σκληρή θέληση που το διακρίνει, μπορεί να εγγυηθεί στους Έλληνες, τη δημοκρατία, την ανεξαρτησία, την οικονομική ανάπτυξη, τη δουλειά σε όλους, εκλεκτή παιδεία, υψηλή υγεία και σταθερή την αξία του εθνικού νομίσματος.

Αποδέχτηκα την πρόσκληση του ΕΠΑΜ γιατί η ηγεσία του, τα στελέχη του και οι οπαδοί του είναι ωραίοι Έλληνες, όχι δούλοι. Είναι κοσμοπολίτες πατριώτες, που ξέρουν από πού προέρχονται, άρα μη έκθετοι σε τραγωδίες, όχι ανόητοι διεθνιστές.

Αποδέχτηκα την πρόσκληση γιατί με το ΕΠΑΜ θα βάλουμε πίσω την Ελλάδα στη δουλειά και ο πλούτος της θα ανήκει στους Έλληνες.

Σας καλώ και σας παρακαλώ να συνδράμετε όλοι σας αυτή τη προσπάθεια, με επίμονη θέληση, για μας τους ιδίους, για τα παιδιά μας, για τους απόμαχους της δουλειάς, για την πρόοδο της χώρας μας».

Ποιος είναι ο Σπύρος Στάλιας

Ο Σπύρος Στάλιας σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στο New School for Social Research της Νέας Υόρκης. Διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και διευθύνων σύμβουλος αμοιβαίων κεφαλαίων.

Η ενασχόλησή του με την ιστορία των οικονομικών θεωριών τον ώθησε στη μελέτη της φιλοσοφίας. Έχει μεταφράσει, μαζί με τον Ηλία Καραβά, τα βιβλία F. M. Cornford, "Πριν και μετά τον Σωκράτη", Cambridge University Press & Hartling, ελλ. έκδ. Αθήνα, 2002, W. Jaeger, "Ελληνικός ανθρωπισμός και χριστιανική θεολογία", Marquette University Press & Hartling, ελλ. εκδ. Αθήνα, 2004 και έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά σχετικά με θέματα οικονομίας, αμοιβαίων κεφαλαίων και λιμενικής πολιτικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News