Ειδήσεις

Σφοδρή επίθεση Π. Λαφαζάνη κατά Τσίπρα από το Ηράκλειο

Αιχμές, "καρφιά" και σκληρή κριτική κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από το Ηράκλειο στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκήρυξε πρόωρες εκλογές για να αποφύγει τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «πήγε για μαλλί αλλά μπορεί να βγει κουρεμένος».

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας τόνισε πως το κόμμα του είναι ο μοναδικός αντιμνημονιακός πολιτικός φορέας και υπεραμύνθηκε του προγράμματος εξόδου από το ευρώ και την ευρωζώνη και της επιστροφής στη δραχμή, δηλώνοντας υπερήφανος για το αντιμνημνιακό πρόγραμμα του κόμματος. «Δεν υπάρχει άλλος πολιτικός φορέας που να αμφισβητεί τα μνημόνια» εκτός από τη ΛΑ.Ε., τόνισε.

Λέγοντας πως πάρα τις δυσκολίες θα δώσει τη μάχη μέχρι το τέλος, κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην ακούνε τις δημοσκοπήσεις και τους δημοσκόπους, που θέλουν, όπως είπε, να διαμορφώσουν αποτέλεσμα και να βάλουν φρένο στη δυναμική της Λαϊκής Ενότητας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από το Πολύκεντρο Νεολαίας, όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, προέβλεψε πως η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει θα είναι συγκυβέρνηση και θα αποτελείται από μνημονιακά κόμματα, όπως τόνισε, με ναυαρχίδα τον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ.

Η συνέντευξη Τύπου του Π. Λαφαζάνη

Αναλυτικά, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης το μεσημέρι του Σαββάτου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ηράκλειο τόνισε ότι «η πρόταση της Λαϊκής Ενότητας είναι η μόνη εναλλακτική, ρεαλιστική προοδευτική λύση σήμερα για το λαό και τον τόπο. Δεν υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη που να καταθέτει σαφή, συγκεκριμένη αντιμνημονιακή πατριωτική δημοκρατική εναλλακτική προοδευτική πρόταση. Δεν υπάρχει άλλος πολιτικός φορέας που να μπορεί να αμφισβητήσει αποτελεσματικά τα μνημόνια ανοίγοντας θετικούς δρόμους. Αυτό το μήνυμα μεταφέρουμε σε όλη την Ελλάδα μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Και πιστεύουμε ότι αυτό το μήνυμα το πιάνουν οι πολίτες και θα έχει μεγάλη απήχηση».

«Όσο υπάρχουν μνημόνια, δεν υπάρχει δημοκρατία», επισήμανε ο Π. Λαφαζάνης και συνέχισε: «Όσο υπάρχουν μνημόνια, η χώρα είναι υποτελής. Όσο υπάρχουν μνημόνια, οι κοινωνικές αδικίες θα αυξάνουν. Όσο υπάρχουν μνημόνια, η εξόντωση του ελληνικού λαού θα παίρνει όλο και μεγαλύτερο εύρος και βάθος. Και, κυρίως, θα έχει ως αποτέλεσμα την εξόντωση της ελληνικής νεολαίας, που αναγκάζεται σήμερα, προκειμένου να επιβιώσει, να καταφεύγει στην ξενιτιά. Με το τρίτο μνημόνιο θα χάσουμε τη νεολαία μας. Όσο υπάρχουν μνημόνια, υπάρχει μια μνημονιακή χούντα που καθορίζει μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας την πορεία αυτής της χώρας. Μέχρι και το πότε θα ανοίξουν τα φαρμακεία. Όσο υπάρχουν μνημόνια, οι κυβερνήσεις είναι οπερετικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα. Όσο υπάρχουν μνημόνια, οι κυβερνήσεις είναι εντολοδόχοι. Όσο υπάρχουν μνημόνια, οι κυβερνήσεις είναι πολιτικοί υπάλληλοι της μνημονιακής χούντας. Όσο υπάρχουν μνημόνια, η χώρα μας θα είναι νεοαποικία και προτεκτοράτο. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, γερμανική αποικία και προτεκτοράτο. Αυτοί θα καθορίζουν την πορεία και το μέλλον μας. Εμείς θέλουμε να ακυρώσουμε αυτά τα μνημόνια και μπορούμε να τα ακυρώσουμε».

«Οι δημοσκοπήσεις - και μάλιστα την τελευταία βδομάδα - θέλουν να διαμορφώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα κι όχι να αποτυπώσουν τις πραγματικές τάσεις που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία», επισήμανε σε άλλο σημείο ο Π. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε: «Οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να συλλάβουν τα ρεύματα που υπάρχουν σήμερα στο κοινωνικό σώμα και ιδιαίτερα στη νεολαία και στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα. Κι αυτό πέρα από το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις υπηρετούν συστημικές πολιτικές σκοπιμότητες. Επομένως αυτές οι δημοσκοπήσεις δεν καταγράφουν τη δυναμική της Λαϊκής Ενότητας. Θέλουν να υποβαθμίσουν και να απομειώσουν τη δυναμική της Λαϊκής Ενότητας, διότι, αν αποτυπωθεί αυτή η δυναμική, τότε καταστρέφεται το μνημονιακό παιχνίδι. Αν δείξουν ποσοστά που τείνουν ή υπερβαίνουν τα διψήφια νούμερα, τότε δεν υπάρχουν μνημόνια. Τότε δεν υπάρχει ο στημένος διπολισμός-καρικατούρα, ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. Αυτά θα γίνονταν όνειρο θερινής νυκτός. Γι' αυτό οι δημοσκοπήσεις παίζουν αυτό το ρόλο και στρέφονται σχεδόν αποκλειστικά σε βάρος της δυναμικής που αντιπροσωπεύει η Λαϊκή Ενότητα μέσα στην κοινωνία».

«Ξέρουμε τι θα γίνει στο νέο μετεκλογικό σκηνικό», επισήμανε σε άλλο σημείο ο Π. Λαφαζάνης. «Ξέρουμε ότι πάμε σε συγκυβέρνηση του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα με τη Ν.Δ. του Β. Μεϊμαράκη. Αυτό είναι το μοντέλο πάνω στο οποίο θα παιχθεί το παιχνίδι μετεκλογικά. Θα έχουμε κυβέρνηση πέντε κομμάτων της μνημονιακής συναίνεσης, ή τουλάχιστον όσων από αυτά μπουν στη Βουλή, με ναυαρχίδα τον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. Το δίλημμα δεν είναι Τσίπρας ή Μεϊμαράκης, γιατί, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι πρώτος απ' τους δύο που θα συγκυβερνήσουν, θα έχουμε κυβέρνηση μνημονιακής ενότητας, όπως λέγεται».

«Εμείς θέλουμε να ματαιώσουμε αυτά τα σχέδια. Εμείς», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης, «δίνουμε μια μάχη και ξέρουμε ότι στο αυριανό σκηνικό θα είμαστε ισχυροί, θα έχουμε καθοριστικό ρόλο και εκ των πραγμάτων θα είμαστε η μοναδική αντιπολίτευση στη νέα μνημονιακή συναίνεση και στη νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές. Η μοναδική αντιπολίτευση που θα αμφισβητεί το μνημονιακό κατεστημένο και τα θυελλώδη μέτρα που έρχονται».

Τα χειρότερα μέτρα με το τρίτο μνημόνιο στρέφονται κατά της περιφέρειας της χώρας και ιδιαίτερα κατά του αγροτικού πληθυσμού, τόνισε ο Π. Λαφαζάνης. «Εξοντώνουν τον αγροτικό πληθυσμό», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε αντίθετοι στη φορολεηλασία».

Μαρία Μαυρομάτη

Σχόλια