Ειδήσεις

Κάλεσμα Κοινωνικού Χώρου για το νέο σχολικό έτος

Στη σημαντική συμβολή των εθελοντών του Κοινωνικού Χώρου και των υπόλοιπων δομών των Ιδρυμάτων Α & Μ Καλοκαιρινού αναφέρονται σε ευχαριστήρια επιστολή τους οι υπεύθυνοι των δομών, που απευθύνουν νέο κάλεσμα για συστράτευση τη χρονιά που ξεκινά στα σχολεία, «για να απαντήσουμε αλληλέγγυα, με όσες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας, στις ανάγκες του διπλανού μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Οι δομές των Ιδρυμάτων δέχονται κάθε είδους προσφορά (σε τρόφιμα, ενισχυτική διδασκαλία, κ.λπ.) κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο (από τις 10:00 έως τις 12:30) στον Κοινωνικό Χώρο που βρίσκεται στη Μ. Αγκαράθου 9 και Κ. Ζώτου γωνία.

Στην ευχαριστήρια επιστολή τους οι υπεύθυνοι των δομών τονίζουν:

«Θα θέλαμε με αυτό το κείμενο να ευχαριστήσουμε ολόψυχα τους εθελοντές του Κοινωνικού Χώρου, αλλά και των υπολοίπων δομών των Ιδρυμάτων Α & Μ Καλοκαιρινού, για την προσφορά τους στη μέχρι τώρα λειτουργία του Κοινωνικού Χώρου. Όλοι σας, τόσο το εξειδικευμένο προσωπικό (γιατροί, εκπαιδευτικοί κ.λπ.), όσο και οι απλοί πολίτες, έχετε συμβάλει αποφασιστικά στις υπηρεσίες του Κοινωνικού Χώρου προς τους συμπολίτες μας σε ένδεια, αλλά και στην απήχηση του Κοινωνικού Χώρου στο γενικό πληθυσμό της πόλης μας, είτε επηρεάστηκε πολύ, είτε λίγο, από τις δεινές συνθήκες των τελευταίων χρόνων. Δράσεις όπως το κοινωνικό φροντιστήριο, δομές όπως το κοινωνικό φαρμακείο, ή υπηρεσίες σαν το κοινωνικό ιατρείο, που προγραμματίστηκαν και πραγματώθηκαν προς όφελος των πολιτών του Ηρακλείου, δε θα μπορούσαν πότε να γίνουν πραγματικότητα δίχως τη συγκινητική ανταπόκριση σας στα κατά καιρούς καλέσματά μας.

Με το νέο σχολικό έτος να ξεκινά άμεσα θα θέλαμε ακόμη μια φορά να σας καλέσουμε σε συστράτευση για να απαντήσουμε αλληλέγγυα, με όσες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας, στις ανάγκες του διπλανού μας, που βιώνει αποκλεισμούς λόγω ανέχειας και να δείξουμε στην πράξη, όχι μόνο ότι τα ανθρωπιστικά μας αντανακλαστικά δεν έχουν αμβλυνθεί από τη συνεχιζόμενη κακή οικονομική κατάσταση, αλλά αντίθετα, ότι παραμένουμε πάντα κοινωνικά ευαίσθητοι και λειτουργικοί.

Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν υπηρεσίες (π.χ. ενισχυτική διδασκαλία), όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν τρόφιμα (π.χ. για το κοινωνικό παντοπωλείο), ή όσοι απλά ενδιαφέρονται να μας γνωρίσουν και να μας κάνουν γνωστή τη διάθεσή τους για προσφορά, μπορούν να το κάνουν κάθε Τρίτη, Πέμπτη & Σάββατο (από τις 10:00 έως τις 12:30) στο γνώριμο πλέον Κοινωνικό Χώρο (Μ. Αγκαράθου 9 & Κ. Ζώτου γωνία), ή στο τηλέφωνο 2810-244115.

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε και πάλι με ανανεωμένη τη διάθεση για προσφορά και συμμετοχή!».

Σχόλια