Ειδήσεις

Είδηση: Ένα σχολείο χωρίς κενά

Πανέτοιμο, χωρίς κανένα κενό από εκπαιδευτικούς, σε αντίθεση με άλλα σχολεία, ανακαινισμένο και με ένα ολοκαίνουργιο θεατρικό εργαστήρι, άνοιξε χθες την... αγκαλιά του το σχολικό συγκρότημα "Τάλως", που συστεγάζει το 4ο και το 50ό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Χωρίς προβλήματα υποδέχτηκε την Παρασκευή τους μαθητές το σχολικό συγκρότημα "Τάλως".

«Το σχολείο μας ήθελε επισκευές. Ήταν σε άθλια κατάσταση. Προσπαθήσαμε να μπούμε σε ένα πρόγραμμα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Με τις δυνάμεις που είχαμε, ο Δήμος αξιοποίησε ό,τι μπορούσε καλύτερα. Όλο το καλοκαίρι δούλεψαν εντατικά τα συνεργεία και φτάσαμε σήμερα σε ένα επίπεδο να μπορούμε να λειτουργήσουμε. Να είναι βιώσιμος ο χώρος. Από 'κει κι έπειτα, τα έργα συνεχίζονται», ανέφερε μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου κ. Κατερίνα Σηφακάκη.

Τα έργα στο σχολικό συγκρότημα "Τάλως" συνεχίζονται με χρονοδιάγραμμα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Όπως είπε, το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση κάποιων έργων είναι μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά "οι πληγές είναι μεγάλες". Χρειάζεται, όπως τόνισε, πολλή δουλειά και πολύ χρήμα.

Όσον αφορά στα κενά ανέφερε: «Σε αντίθεση με αυτά που ακούμε και βλέπουμε, εμείς δεν έχουμε κανένα κενό στο σχολείο. Έχουμε ένα σχολείο που σήμερα λειτουργεί πλήρως. Δηλαδή, έχουμε όλο το προσωπικό στη θέση του, ακόμη και για τις ειδικότητες Γαλλικά και Γερμανικά, οργανικά τοποθετημένοι, οι εκπαιδευτικοί είναι στη θέση τους. Οι αίθουσες είναι έτοιμες, τα βιβλία χωρίς καμία έλλειψη. Είμαστε, δηλαδή, έτοιμοι».

Η κ. Κατερίνα Σηφακάκη, διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου, και οι γονείς Δημήτρης Πλαΐτης (στο μέσον) και Μιχάλης Παξιμαδάκης.

Όπως ανέφεραν από τους γονείς οι κ. Δημήτρης Πλαΐτης και Μιχάλης Παξιμαδάκης, πέρυσι τα παιδιά τους δεν έκαναν καθόλου θεατρικό παιχνίδι, ενώ μουσική και υπολογιστές έκαναν οι μαθητές από μια ώρα την εβδομάδα. Φέτος ευελπιστούν να κάνουν παραπάνω, γιατί μπορεί εξωσχολικά να γίνονται όλα αυτά, όμως, όπως τονίζουν, χρειάζονται χρήματα και τη σήμερον ημέρα τα πράγματα είναι δύσκολα οικονομικά για όλους. Παράλληλα εύχονται να αναπληρωθούν τα κενά άμεσα σε όλα τα σχολεία.

Το σχολικό συγκρότημα "Τάλως" έγινε γνωστό σε όλη την Κρήτη γιατί εκεί λειτούργησε το πρώτο θεατρικό εργαστήριο. Στη διάρκεια λειτουργίας του, αυτές οι θέσεις εκλείψανε. Όμως φέτος, όπως τόνισε η κ. Σηφακάκη, τα πράγματα είναι διαφορετικά. «Περάσαμε μια εποχή μαρασμού. Αυτή τη στιγμή, με πολύ μεγάλη χαρά και περηφάνια λέω ότι μπήκανε οι δάσκαλοι και οι δασκάλες με τα φακιόλια και τα ρούχα δουλειάς. Από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα φτιάξαμε το θεατρικό εργαστήρι με ένα πολύ καλό βεστιάριο, με ένα φοβερό εξοπλισμό και θα δημιουργήσουμε - για να μην υπάρχει συνωστισμός - ένα εσωτερικό πρόγραμμα επισκεψιμότητας από τους δασκάλους του σχολείου που προτιμούν να ξεκινήσουν στο θεατρικό εργαστήρι το θεατρικό παιχνίδι και οτιδήποτε άλλο θέλουν».

Χαμόγελα από τους μικρούς μαθητές για το πρώτο κουδούνι.

Η βιβλιοθήκη των δύο δημοτικών σχολείων, όπως επισήμανε, είναι πλήρως εξοπλισμένη και με υπολογιστές. «Γενικά έχουμε μια πληρότητα, μια αυτάρκεια και μια θετική διάθεση για τη νέα σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε», πρόσθεσε.

Τα βιβλία είναι έτοιμα για να δοθούν στους μαθητές.

Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια