default-image

Στην "εντατική" και η Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Στην "εντατική" και η Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η συνέχιση της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, καθώς την ερχόμενη Τετάρτη λήγει η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου πληρώνονται συνολικά 13 εργαζόμενοι της Κλινικής. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το τελευταίο διάστημα το προσωπικό του νοσοκομείου και οι γονείς των παιδιών που νοσηλεύονται στην Παιδοψυχιατρική κάθονται σε "αναμμένα κάρβουνα".  

Μιλώντας ωστόσο στη "Νέα Κρήτη", ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου Νίκος Χαριτάκης επισήμανε σε όλους τους τόνους ότι, παρά τη λήξη του προγράμματος, η Παιδοψυχιατρική θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. «Η συνέχιση της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ κρίνεται απαραίτητη. Γι' αυτό έχουμε πάρει την απόφαση να προχωρήσουμε στη χρηματοδότησή της με ίδιους πόρους, ούτως ώστε να παραμείνει ανοιχτή και μετά την ερχόμενη εβδομάδα», ανέφερε ο κ. Χαριτάκης.

Με ίδιους πόρους

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαριτάκης μάς είπε: «Έπειτα από συνεννόηση με τους αρμόδιους υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας, αποφασίσαμε να πληρώνουμε με κονδύλια του ίδιου του νοσοκομείου το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό που απασχολείται αυτήν τη στιγμή στην κλινική μέσω ΕΣΠΑ. Οι εν λόγω εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν με το καθεστώς αυτό για το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την ένταξη της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ)».

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω κλινική είναι η μοναδική Παιδοψυχιατρική που λειτουργεί όχι μόνο σε ολόκληρη την Κρήτη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του νότιου Αιγαίου.

13 εργαζόμενοι

Εξάλλου, όπως ανέφερε στη "Νέα Κρήτη" ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Θέμις Φραγκιαδάκης, η Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ φιλοξενεί σε μόνιμη βάση τρία με πέντε παιδιά.

«Στην Παιδοψυχιατρική Κλινική εργάζονται μέσω ΕΣΠΑ 13 άτομα, ενώ υπάρχουν κι άλλοι πέντε μόνιμοι εργαζόμενοι», πρόσθεσε ο κ. Φραγκιαδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο κόστος που θα έχει για το νοσοκομείο η πληρωμή με ίδιους πόρους των 13 εργαζομένων: «Εκτιμούμε ότι το ποσό που χρειάζεται μηνιαίως για την πληρωμή του εν λόγω προσωπικού είναι 28.000 ευρώ».

Ο κ. Φραγκιαδάκης μίλησε και για τα αιτήματα του Συλλόγου των Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, αναφορικά με την Παιδοψυχιατρική. «Ζητάμε να ενταχθεί η κλινική στον Οργανισμό του νοσοκομείου, όπως όλες οι άλλες κλινικές. Επίσης, αιτούμαστε οι 13 συνάδελφοί μας να μονιμοποιηθούν, καθώς και να τους αποπληρωθούν τα χρωστούμενα...», είπε κλείνοντας ο κ. Φραγκιαδάκης.

Στο πλευρό των εργαζομένων ο Δήμος Ηρακλείου

Σημειώνεται, τέλος, ότι στο πλευρό του προσωπικού της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής τάσσεται και ο Δήμος Ηρακλείου. Μάλιστα, χθες, πραγματοποιήθηκε στη Λότζια συνάντηση για το επίμαχο θέμα ανάμεσα στην αντιδήμαρχο Ηρακλείου, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη, και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η τελευταία, αφού άκουσε τα προβλήματά τους, εξέφρασε τη συμπαράσταση και τη στήριξη του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, αλλά και σύσσωμης της δημοτικής Αρχής στον αγώνα τους, ενώ πρόσθεσε, ακόμη, ότι «θα καταβληθούν προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων, με παρεμβάσεις τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και στις αρμόδιες υπηρεσίες για την απρόσκοπτη λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής».

Παράλληλα, η κ. Σπανάκη-Κοχιαδάκη επισήμανε το σημαντικό ρόλο της συγκεκριμένης δομής, υπογραμμίζοντας ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου συνεργάζονται στενά με το επιστημονικό προσωπικό της Παιδοψυχιατρικής, καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις παιδιών αλλά και ολόκληρων οικογενειών που χρειάζονται στήριξη και φροντίδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News