default-image

Συλλήψεις για όπλα και ναρκωτικά σε Ρέθυμνο-Χανιά-Ηράκλειο

Κρήτη
Συλλήψεις για όπλα και ναρκωτικά σε Ρέθυμνο-Χανιά-Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρκετά πλούσιο ήταν το αστυνομικό δελτίο της Παρασκευής σε Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο, με τρεις συλλήψεις για όπλα, για κατοχή κάνναβης αλλά και για διακίνηση του ναρκωτικού.

Στην πρώτη περίπτωση, στο Ρέθυμνο, ένα 50χρονος συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και περί όπλων, αφού βρέθηκε στην κατοχή του, μεταξύ άλλων, εκτός από ποσότητα χασίς, και συσκευή αλέσεως ακατέργαστης κάνναβης. Σε μια άλλη περίπτωση, στα Χανιά αυτή τη φορά, αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε Ι.Χ. οδηγού, ο οποίος μάλιστα προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης, και βρήκαν ότι κουβαλούσε μαζί του πολεμικό όπλο.

Τέλος, στο Ηράκλειο χειροπέδες φόρεσε ένας 42χρονος καθώς κατείχε 20 γραμμάρια χασίς.

Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι της Παρασκευής σε περιοχή του δήμου Ρεθύμνου αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων συνέλαβαν έναν 50χρονο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 17 γραμμαρίων.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 50χρονου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* συσκευή αλέσεως ακατέργαστης κάνναβης,

* γυάλινη συσκευή καπνίσματος (τύπου ναργιλέ),

* κοίλος σωλήνας καπνίσματος με ξύλινο επιστόμιο, για χρήση κάνναβης,

* ξιφίδιο

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Κυκλοφορούσε και οπλοφορούσε

Πολεμικό τυφέκιο, γεμιστήρες και φυσίγγια βρέθηκαν στο αυτοκίνητο ενός 42χρονου ο οποίος συνελήφθη σήμερα (11.09.2015) το πρωί στα Χανιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων.  

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του ΤΑΕ επιχείρησαν να διενεργήσουν έλεγχο στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 42χρονος, ο οποίος, προκειμένου να διαφύγει για να αποφύγει τον έλεγχο, πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς.

Σε κοντινή απόσταση, όμως, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, ενώ είχε ακινητοποιήσει το Ι.Χ.Φ. όχημα και συνελήφθη.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στον περιβάλλοντα χώρο όπου εντοπίστηκε ο 42χρονος και βρήκαν επιμελώς κρυμμένα ένα πολεμικό όπλο, πέντε γεμιστήρες και 20 φυσίγγια.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

45χρονος με 20 γραμμάρια χασίς

Τέλος, συνελήφθη, σήμερα (11.09.2015) το μεσημέρι, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου ένας 45χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, από τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ διενεργήθηκε έλεγχος στον 45χρονο, όπου βρέθηκε στη κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 20 γραμμαρίων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News