default-image

Δήλωση Μ. Συντυχάκη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Κρήτη
Δήλωση Μ. Συντυχάκη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 5ο Γυμνάσιο και το 11ο ΓΕΛ επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής, πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων, ο Μανώλης Συντυχάκης.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Ηράκλειο έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με αισιοδοξία αλλά και με αγώνα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της νέας σχολικής χρονιάς η οποία ξεκινά με κλειστά σχολεία, 30άρια τμήματα, με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών - ειδικά στο Ηράκλειο πάνω από 1.000 σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια - με άδεια τα ταμεία των σχολικών επιτροπών και τα σχολειά χωρίς καθαρίστριες.

Όλα αυτά έχουν αιτίες, δεν είναι θέμα καλύτερου διαχειριστή αφού όλα τα κόμματα που κυβερνούν, δουλεύουν για λογαριασμό αυτών που κατέχουν τον πλούτο που εμείς, οι εργαζόμενοι, παράγουμε. Η Ε.Ε. και το κεφάλαιο δε θέλουν παιδεία που να καλύπτει τις ανάγκες σήμερα. Δίνουν στα παιδιά μας με το σταγονόμετρο όση γνώση χρειάζεται, για να γίνουν αύριο φθηνοί εργαζόμενοι και να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Απευθυνόμαστε στο γονιό, τον εκπαιδευτικό, το μαθητή και του λέμε να σκεφτεί και να αναρωτηθεί: Σήμερα που ο πλούτος και η γνώση αυξάνονται ραγδαία, πώς είναι δυνατόν η παιδεία να είναι σε αυτήν την κατάσταση. Επιπλέον, του λέμε πως λύση υπάρχει! Είναι ο δρόμος της πάλης και της ανατροπής και τον ανοίγουμε από σήμερα. Τον καλούμε να σκεφτεί με την πείρα που έχει.

Το ΚΚΕ πάντα βρισκόταν και βρίσκεται μπροστά στους καθημερινούς αγώνες για την Παιδεία του λαού μας. Πρόσφατα, το ΚΚΕ στη Βουλή έφερε προτάσεις για την παροχή ενός γεύματος ημερησίως στους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και για τη διαγραφή χρεών των σχολείων στις ΔΕΚΟ (ρεύμα, τηλέφωνο, νερό, θέρμανση).

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί και αυτοί που έφυγαν και έφτιαξαν το ΣΥΡΙΖΑ 2, τις αρνήθηκε.

Τους καλούμε να αξιοποιήσουν τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη για να δυναμώσει η πάλη για τη μόρφωση και τη ζωή των παιδιών μας και να καταδικάσουν όλα τα άλλα κόμματα που θέλουν η Παιδεία να δίνεται ανάλογα με την τσέπη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News