default-image

Σε Εργατικό Κέντρο Λασιθίου και ΟΑΕΔ ο Μανώλης Θραψανιώτης

Κρήτη
Σε Εργατικό Κέντρο Λασιθίου και ΟΑΕΔ ο Μανώλης Θραψανιώτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Μανόλη Πεπόνη και τα μέλη της διοίκησης κ. Μ. Φαζού και κ. Γ. Βουτυράκη.

Τα βασικότερα θέματα και αιτήματα που τέθηκαν αφορούν στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και την κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις.

Συγκεκριμένα τέθηκαν τα αιτήματα:

• Να ισχύσει η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων.

• Να μπουν και να ελέγχονται οι κανόνες για το θεσμό της μαθητείας όπου υπάρχει κατάχρηση.

• Να επανέλθουν σταδιακά τα επιδόματα ανεργίας και οι κοινωνικές παροχές στα αδύνατα τμήματα της κοινωνίας μας.

• Να στηριχθεί η εκπαίδευση ων εργαζομένων για απόκτηση νέων δεξιοτήτων με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών.

• Να στελεχωθούν οι υπηρεσίες που με τις δεσμεύσεις των συμφωνιών-μνημονίων αποψιλώθηκαν.

• Να στηριχτεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη με προσλήψεις στον ΕΟΠΥΥ αλλά και με την προώθηση του πολυιατρείου ΙΚΑ.

• Αναβίωση των υπηρεσιών που παρείχαν στους εργαζόμενους ο ΟΕΚ και η Εργατική Εστία κ.λπ.

Ο κ. Πεπόνης τόνισε πως «το Εργατικό Κέντρο αντιπάλεψε τις συμφωνίες-μνημόνια που οδήγησαν στην κοινωνική κατάρρευση με θύματα τους εργαζόμενους και τα αδύνατα στρώματα» και πρόσθεσε πως «θα συνεχίσει να αντιπαλεύει ό,τι αρνητικό».

Από την πλευρά του, ο Μανόλης Θραψανιώτης αναφέρθηκε στην ανάγκη της συνεργασίας με το Εργατικό Κέντρο και την κοινή διεκδίκηση. «Είναι αυτονόητο», τόνισε, «πως τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου είναι δίκαια και πρέπει να σταματήσει ο κατήφορος προς τον εργασιακό μεσαίωνα. Είναι θετικό ότι στην τελευταία συμφωνία υπάρχει ως όρος η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων σε αντίθεση με τις προηγούμενες που τις κατήργησαν. Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις αξίες που υπηρετεί μπορεί να βοηθήσει και μέσα σε δύσκολες συνθήκες, ώστε να επανέλθουν οι κοινωνικές κατακτήσεις και δικαιώματα και να βελτιωθεί η ζωή των εργαζομένων».

Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ

Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε το κατάστημα ΟΑΕΔ Αγίου Νικολάου. Το κατάστημα εξυπηρετεί όλο το Μεραμπέλο και περίπου 4.000 ωφελούμενους. Κατά την επίσκεψη τονίστηκε η έλλειψη προσωπικού ιδιαίτερα σε περιόδους αιχμής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News