default-image

Ηράκλειο: Ημερίδα για την κακοποίηση της γυναίκας

Κρήτη
Ηράκλειο: Ημερίδα για την κακοποίηση της γυναίκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Μαζί για τη γυναίκα - Κακοποίηση: Ισότητα και ενεργή κοινωνία" είναι ο τίτλος ημερίδας που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου στις 16 Σεπτεμβρίου 2015 στο Ηράκλειο.

Η ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί από 9 το πρωί έως 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο "Αστόρια", θα περιλαμβάνει παρουσίαση του έργου "Μαζί για τη γυναίκα" καθώς και παρουσίαση των αποτελεσμάτων και των δράσεων που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος. Επίσης θα διεξαχθούν βιωματικά θεματικά εργαστήρια (workshops) που θα απευθύνονται σε επαγγελματίες κοινωνικούς επιστήμονες, αστυνομικούς και εκπαιδευτικούς.

Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου "Μαζί για τη γυναίκα", αλλά και η κινητοποίηση, επιμόρφωση και στήριξη των επαγγελματιών που έρχονται σε επαφή με θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην καθημερινή τους πρακτική, καθώς και η ενημέρωση της κοινής γνώμης για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής/ενδοσυντροφικής βίας και την αντιμετώπισή του.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια ολοκλήρωσης του προγράμματος «Σχέδια δράσης από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και γυναικείες οργανώσεις, στο πλαίσιο της πράξης 3.2.4. (Α & Β Κύκλου) "Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (Γυναικείων Οργανώσεων)» του Ε.Π. "Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News