default-image

Ρατσιστικές κραυγές στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Κρήτη
Ρατσιστικές κραυγές στο Περιφερειακό Συμβούλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίσθηση προκαλούν οι θέσεις του περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Σπυρόπουλου, εκλεγμένου με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής, περί εισβολής «αταυτοποίητων ατόμων», «βαρβαρότητας» των ατόμων αυτών αλλά και «αλλοίωσης πληθυσμού», τις οποίες εξέθεσε καταθέτοντας επερώτηση προς την Εκτελεστική Επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, σχετικά με το θέμα των προσφύγων-μεταναστών.

Στην επερώτησή του ο κ. Σπυρόπουλος ζητά απάντηση μεταξύ άλλων στο «τι θέση παίρνει η Περιφέρεια Κρήτης για να προστατέψει τους Έλληνες πολίτες από τη βαρβαρότητα των συγκεκριμένων ατόμων», και στο εάν θα αποδεχτεί η Περιφέρεια την «εισβολή των ξένων που στόχο έχουν την αλλοίωση του πληθυσμού», ενώ αναφέρει ότι μετανάστες που ετοιμάζονται να εγκατασταθούν στην Κρήτη - κατονομάζοντας μάλιστα συγκεκριμένα μέρη - είναι μέλη του ISIS.

«Αρκετές χιλιάδες λαθρομετάναστες θα μεταφερθούν στην Κρήτη μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου στην Αγιά Μαρίνα, τον Πλατανιά, την Παλιόχωρα, τα Σφακιά, τις Γούβες, τη Χερσόνησο, τη Σταλίδα, τα Μάλια, για χειμερινή εγκατάσταση στα συγκεκριμένα σημεία. Πολλοί από αυτούς είναι φανατικοί ισλαμιστές, μέλη του ISIS ISIL, που επιδιώκουν τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη, και έχοντας το αποδεικτικό στοιχείο της φωτογραφίας από Σύριο τρομοκράτη διοικητή τάγματος 800 τζιχαντιστών, στην Κω!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ερώτηση του κ. Σπυρόπουλου γνωστοποιήθηκε μετά την αντίδραση του περιφερειακού συμβούλου της "Ανυπόταχτης Κρήτης" κ. Γιάννη Κυριακάκη, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον καλεί να μη συζητηθεί για να μη νομιμοποιηθεί ο «ρατσιστικός και ναζιστικός λόγος αλλά και πρακτική της Χρυσής Αυγής».

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Κυριακάκη προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου:

«Όλος ο κόσμος παρακολουθεί συγκλονισμένος τις εικόνες των προσφύγων από τη Συρία που κατά χιλιάδες περνούν από τη χώρα μας για να πάνε σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Καθένας που θέλει να λέγεται άνθρωπος δεν μπορεί να μη συγκινείται από τις εικόνες μικρών παιδιών που πνίγηκαν προσπαθώντας με τις οικογένειές τους να γλιτώσουν. Μια τραγωδία που δημιούργησε η "πολιτισμένη" δύση, το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε., που αφού διέλυσε τις χώρες τους με πολεμικές επεμβάσεις τώρα υποκριτικά αναζητά πόρους για να τους περιθάλψει.

Θεωρούμε πρόκληση για το Περιφερειακό Συμβούλιο και το δημοκρατικό λαό της Κρήτης ο εκπρόσωπος μιας ναζιστικής συμμορίας, της Χρυσής Αυγής, που η ηγεσία της δικάζεται αυτή την περίοδο για ένα σωρό εγκλήματα, να "ερωτά" ανοησίες, αραδιάζοντας ψεύδη και τερατολογίες που μόνο στόχο έχουν να ρίξουν ρατσιστικό δηλητήριο στην κοινωνία μας και να κερδίσουν λίγο τηλεοπτικό προεκλογικό χρόνο.

Καλούμε τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να επιστρέψει ως απαράδεκτη την ερώτηση του χρυσαυγίτη περιφερειακού συμβούλου και να την αποσύρει από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της 11ης Σεπτεμβρίου.

Αν δε συμβεί αυτό καλώ τους συναδέλφους μου, περιφερειακούς συμβούλους να αποχωρήσουμε από τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος και να μη νομιμοποιήσουμε το ρατσιστικό και ναζιστικό λόγο και πρακτική  της Χρυσής Αυγής.

Σας υπενθυμίζω ότι σε μια βδομάδα είναι η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Με τους δολοφόνους του δε συζητάμε. Τους τσακίζουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News