default-image

Επίθεση του PKK στο Ντιγιάρμπακιρ με ένα νεκρό

Κόσμος
Επίθεση του PKK στο Ντιγιάρμπακιρ με ένα νεκρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, ένας πολίτης σκοτώθηκε και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν σήμερα στο κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ, μεγάλη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, στην οποία οι περισσότεροι κάτοικοι είναι Κούρδοι, από επίθεση που αποδόθηκε από τις αρχές στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Νωρίς το πρωί μια ομάδα ενόπλων άνοιξε πυρ κατά των παρευρισκομένων σε ένα εστιατόριο στο οποίο προγευμάτιζαν ένστολοι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής ασφάλειας, τέσσερις άνθρωποι πυροβολήθηκαν, τρεις αστυνομικοί και ένας σερβιτόρος του εστιατορίου καθώς επίσης και ένας 22χρονος Κούρδος ο οποίος υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Από τις αρχές του Ιουλίου, ξανάρχισαν οι φονικές συγκρούσεις ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και το PKK, προκαλώντας ντε φάκτο το τέλος των συνομιλιών που είχε αρχίσει το 2012 η κυβέρνηση της Άγκυρας με τους Κούρδους αντάρτες με στόχο να τερματιστεί η σύγκρουση που έχει προκαλέσει τον θάνατο περίπου 40.000 ανθρώπων από το 1984.

Καθημερινά γίνονται επιθέσεις που αποδίδονται στο PKK η μια μετά την άλλη σε στη νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ ο στρατός απαντάει συστηματικά βομβαρδίζοντας βάσεις οπισθοφυλακής των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν και πάλι στόχους του PKK στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με πηγή της τουρκικής ασφάλειας, περισσότερα από 15 πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους του PKK στην Καντίλ, τη Ζαπ και την Αβάσιν στα βουνά του βορείου Ιράκ, ξεκινώντας λίγο πριν από τα μεσάνυχτα τους βομβαρδισμούς τους οι οποίοι συνεχίστηκαν μέχρι σήμερα στις 05:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος,.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News