default-image

Ιταλία: "Πορεία των ξυπόλητων" περνά από 60 πόλεις

Κόσμος
Ιταλία: "Πορεία των ξυπόλητων" περνά από 60 πόλεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί η «πορεία των ξυπόλητων ανδρών και γυναικών» σε 60 πόλεις της Ιταλίας, από μια ομάδα Ιταλών διανοουμένων, ως ένδειξη συμπαράστασης σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Οι πρώτες δυο πορείες θα ξεκινήσουν στο κέντρο της Βενετίας και από το Λίντο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η Μπιενάλε, το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της «Γαληνοτάτης».

Οι διοργανωτές της πορείας τονίζουν ότι «Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα περπατήσουν ξυπόλυτοι για να δείξουν ότι είμαστε όλοι ίδιοι, εκτεθειμένοι στους κινδύνους και στις απρόβλεπτες εξελίξεις της ζωής, απροστάτευτοι. Ότι όλοι μας χρειαζόμαστε βοήθεια».

Εκτός από την Βενετία η πορεία των «ξυπόλυτων ανδρών και γυναικών» θα πραγματοποιηθεί σε άλλες εξήντα πόλεις της Ιταλίας:

Από την Φλωρεντία μέχρι το Μιλάνο, από την Νάπολη μέχρι την Ρώμη.

Την πρωτοβουλία αυτή στηρίζουν μεταξύ άλλων η Διεθνής Αμνηστία, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, καθολικές εθελοντικές οργανώσεις και τα ιταλικά συνδικάτα.

Στην έκκλησή τους οι εμπνευστές της πορείας υπογραμμίζουν ότι «πρόκειται για μια μαζική εκκίνηση προς τον πολιτισμό».

Αιτήματα των 300 συνολικά οργανώσεων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, είναι να δημιουργηθούν ασφαλείς ανθρωπιστικοί διάδρομοι για τα θύματα πολέμων και δικτατοριών, να θεσπιστεί ένα ενιαίο ευρωπαϊκό σύστημα για την παροχή ασύλου, να κλείσουν οι χώροι κράτησης των μεταναστών και ταυτόχρονα να οργανωθεί μια αξιοπρεπής υποδοχή για όλους.

Η σημερινή κινητοποίηση δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα. Όλοι οι σύνδεσμοι και οργανώσεις θα συμμετάσχουν στην πορεία χωρίς σημαίες με το σύνθημα: «ήρθε η στιγμή να πάρουμε όλοι μας θέση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News