Ειδήσεις

Μυτιλήνη: Μεταφέρθηκαν 29.260 πρόσφυγες σε 4 μέρες

Πλέον άδεια είναι η Μυτιλήνη από πρόσφυγες, αφού από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου μέχρι και χθες το βράδυ αναχώρησαν 29.260 άτομα με έκτακτα και τακτικά δρομολόγια πλοίων. Από χθες η εικόνα της πόλης έχει αλλάξει, καθώς δεν υπάρχουν οι τεράστιοι καταυλισμοί στους δημόσιους χώρους, ενώ συνεργεία του δήμου και της ΔΕΥΑΜ εργάζονται, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί.

Χθες πραγματοποιήθηκαν εργασίες για τη μετατροπή του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στον Καρά Τεπέ σε κέντρο απογραφής. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ, όπου στήθηκαν σκηνές από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, θα χρησιμοποιείται για τους σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι θα απογράφονται στο πρώην πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και θα διαμένουν στον καταυλισμό.

Στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια θα διαμένουν και θα απογράφονται οι μετανάστες άλλων εθνοτήτων. Κανείς δεν θα φεύγει από τον καταυλισμό, παρά μόνο για να επιβιβασθεί στο πλοίο. Γίνονται, δε, προσπάθειες να πραγματοποιείται στους καταυλισμούς ακόμα και η έκδοση εισιτηρίων.

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, ενώ την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στο νησί και η πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, όπου θα υποδεχτεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Παράλληλα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη για το μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών, όπου θα συμμετάσχουν ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Τζανέτος Φιλιππάκος.

Ο αναπληρωτής υπουργός και ο κ. Φιλιππάκος θα επισκεφθούν αρχικά το Λιμεναρχείο, ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις στο Καρά Τεπέ, στο Κέντρο Ταυτοποίησης Υπηκοότητας Μοριάς και στο στρατόπεδο Πέτρας.

Σχόλια