Ειδήσεις

Συνεχίζεται η συλλογή σχολικών ειδών στο Ρέθυμνο

Συνεχίζεται στο Ρέθυμνο η συλλογή σχολικών ειδών για τους οικονομικά αδύναμους μαθητές, μια πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.

Μάλιστα, η κίνηση αυτή του Συλλόγου βρήκε ανταπόκριση τόσο σε τοπικούς φορείς όσο και σε συλλογικότητες της πόλης και έτσι, σε συνεργασία με την ομάδα του κυνηγιού του θησαυρού "Αδιάφοροι-Αδιάφθοροι", συνεχίζεται με ακόμη περισσότερα βιβλιοπωλεία και καταστήματα να συμμετέχουν στη δράση και να δέχονται τα είδη αυτά.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: Σε κάθε βιβλιοπωλείο ή κατάστημα τοποθετείται ένα ειδικό κουτί όπου ο καθένας μπορεί να προσφέρει μεταχειρισμένα ή καινούργια σχολικά είδη (π.χ. τετράδια, στυλό, μολύβια, μαρκαδόρους, μπογιές, τσάντες, κασετίνες κ.τ.λ.). Στη συνέχεια αφού συλλεχθούν από το Δ.Σ. και συσκευαστούν σε πακέτα, θα διανεμηθούν, σε συνεννόηση με τους διευθυντές και προϊσταμένους αλλά και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στις σχολικές μονάδες για να δοθούν στους μαθητές αυτούς που κρίνουν εκείνοι ότι χρήζουν της παραπάνω βοηθείας.

Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος απευθύνει παράκληση στους διευθυντές και προϊσταμένους των σχολικών μονάδων να επικοινωνήσουν μαζί του με Fax ή e-mail μέχρι τις 18/9 έτσι ώστε γίνει ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των οικονομικά αδύναμων μαθητών που φοιτούν στο κάθε σχολείο.

Ο κατάλογος με τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία και καταστήματα συνεχώς εμπλουτίζεται, ενώ μέχρι στιγμής αυτά είναι:

-Κλαψινάκης, λεωφ. Κουντουριώτου 15, Πορτάλιου Εμμ. 31 & Ηγ. Γαβριήλ 59

-Καρυστιανός, Πορτάλιου Εμμ. 23 & Πρεβελάκη Μ. 17

-"Σελίδα", Μοάτσου Θ. 20

-Δασκαλάκης, Βοσπόρου 6

-"Χαρταετός", Θεοτοκοπούλου 13

-"Γνώση", Καλλέργη Βάρδα 9

-"Αυτογνωσία", Πορτάλιου Εμμ. 14

-"Χάρτινος Κόσμος", Εμμ. Παχλά 80 Περιβόλια

-"Ρεθεμνιώτικες Αγγελίες", Δημοκρατίας και Επ. Μαρούλη γωνία

-"Lab 81" (Μανταδάκης- Φεσσάς), Γερακάρη 81

-Ασφάλειες Senatus (Τσαλάγκας Ι.), Επισκοπή Δ. Λαππαίων

Σχόλια