Ειδήσεις

Μεϊμαράκης: "Ναι στη κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ"

«Το πρώτο κόμμα στο οποίο θα στραφώ θα είναι το δεύτερο κόμμα. Εάν το δεύτερο κόμμα δεν θέλει να συνεργασθεί, θα στραφώ προς τα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και με τα οποία μπορεί κανείς τουλάχιστον να συμφωνήσει ως προς ένα σχέδιο για μία βιώσιμη κυβέρνηση, ελπίζω τετραετούς θητείας», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στο Reuters, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά τη πρόθεση του να επιδιώξει σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές.

«Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας. Είμαι ώριμος. Είμαι έτοιμος, έχω σχέδιο, έχω μαζί μου τα στελέχη του κόμματος και μία ενωμένη κοινοβουλευτική ομάδα για να βγάλω τη χώρα από την κρίση» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του κ. Τσίπρα κατηγορώντας τον, ότι έδιωξε τους επενδυτές με το κλείσιμο των τραπεζών, την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων και το πάγωμα πολλών ιδιωτικοποιήσεων.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι ακόμη κι αν η ΝΔ εξασφαλίσει καθαρή νίκη, θα συνεργαστεί με άλλες πολιτικές δυνάμεις για τον σχηματισμό μίας ομάδας διαπραγμάτευσης που θα αναλάβει τη διαχείριση της σχέσης με τους δανειστές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Σχόλια