Ειδήσεις

Τρύφων Αλεξιάδης: "Να φοβούνται όσοι έκρυβαν χρήματα"

Την διαβεβαίωση πως οι έλεγχοι που θα διενεργήσει η εφορία μέσω του περιουσιολογίου δεν θα επηρεάσουν τη μεγάλη πλειονότητα των καταθετών έδωσε σήμερα Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στους ελέγχους της Εφορίας στις τραπεζικές καταθέσεις, δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους καταθέτες δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.

Είπε χαρακτηριστικά, «Έχουν να φοβούνται όσοι έκρυβαν χρήματα», και ανέφερε πως για τις αδήλωτες καταθέσεις στο εξωτερικό ο στόχος των Αρχών είναι να πετύχουν την εθελοντική αποκάλυψή και τον επαναπατρισμό τους.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δοθεί αμνηστία, αλλά ούτε και θα επιβληθεί ένας πολύ υψηλός και τιμωρητικός φόρος», υπογράμμισε και κάλεσε τους πολίτες να επιστρέψουν τα χρήματά τους στις ελληνικές τράπεζες.

Παράλληλα, τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες κλήθηκαν από το γραφείο της οικονομικής εισαγγελίας να αποστείλουν στοιχεία για επενδύσεις άνω των 500 χιλιάδων ευρώ που αφορούν στο διάστημα 1/6/2014 με 30/6/2015.

Τράπεζες και χρηματιστηριακές θα πρέπει να κάνουν γνωστά τόσο τα στοιχεία των πελατών τους, τον θεματοφύλακα των επενδύσεων, καθώς και όλες τις κινήσεις για τοποθετήσεις άνω των 500 χιλ. ευρώ σε ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, καθώς και σε κάθε άλλο χρηματοοικονομικό προϊόν.

Σχόλια