default-image

Διεκδικούν τα τελευταία… διαμάντια της χρονιάς

Σπορ
Διεκδικούν τα τελευταία… διαμάντια της χρονιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις Βρυξέλλες ολοκληρώνεται σήμερα η σειρά των φετινών Diamond League στίβου, όπου υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον καθώς ο Κώστας Φιλιππίδης θα διεκδικήσει το δικό του… διαμάντι στο επί κοντώ.

 Ο Έλληνας πρωταθλητής για τρίτη διαδοχική χρονιά διεκδικεί την πρώτη θέση. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα έχει δέκα βαθμούς έναντι 13 του Ρενό Λαβιλενί του αθλητή που έχει κατακτήσει όλα τα διαμάντια από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Από εκεί και πέρα, στα 100 μέτρα ανδρών, ο Τζάστιν Γκάτλιν θα διεκδικήσει στο διαμάντι κόντρα στους Ασάφα Πάουελ, Ρότζερς και Τζιμ Βικό, ενώ θα αγωνιστεί και στα 200 μέτρα, ελλείψει του Γιουσέιν Μπολτ και θα αντιμετωπίσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Βαν Νίκερκ.

Στα 200 μέτρα γυναικών, η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 400 μέτρα, Αλισον Φέλιξ, θα διεκδικήσει την πρωτιά κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια στην απόσταση, Ντάφνε Σίπερς και τη Σερόν Τόμπσον.

Στο τριπλούν ανδρών, ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Κρίστιαν Τέιλορ, θα παλέψει για την πρωτιά με τον μέχρι πρότινος καλύτερο φέτος στον κόσμο, Ρικάρντο Πέδρο.

Στο ύψος γυναικών, η πρώτη Ρουθ Μπεϊτία θα αντιμετωπίσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Μαρίγια Κούτσινα, και την κάτοχο της καλύτερης φετινής επίδοσης, Ανα Τσιτσέροβα.

Στη σφαιροβολία ανδρών, ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Κόβακς, θα αντιμετωπίσει τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή, Νταβίντ Στορλ.

Στον ακοντισμό ανδρών, προηγείται ο Γιαν Βέσελι και θα τον κοντράρει ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γέγκο και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης, ο Ουόλκοτ.

Στα 800 μέτρα των ανδρών, ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Ντέιβιντ Ρουντίσα, θα απουσιάζει και θα τον καλύψουν ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 1.500 μέτρα, Ασπελ Κίπροπ, ο Μοχάμεντ Αμάν, ο Τούκα, ο Ανταμ Κζοτ και ο Μποσέ.

Στα 400 μέτρα με εμπόδια των ανδρών, ο Μπερσόν Τζάκσον θα αντιμετωπίσει τον Ντατς, τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Μπετ, και τον Τουμούτι.

Στα 100 μέτρα με εμπόδια, οι Ντον Χάρπερ, Στάουερς και Νέλβις θα προσπαθήσουν για την πρώτη θέση.

Στη δισκοβολία γυναικών, η Σάντρα Πέρκοβιτς θα παλέψει με την παγκόσμια πρωταθλήτρια, την Καμπαλέρο, για την πρωτιά.

Στο τριπλούν γυναικών, η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Κατρίν Ιμπάργκεν, θα παλέψει με την Εκατερίνα Κόνεβα για το διαμάντι.

Στα 400 μέτρα των γυναικών, η Φραντσίνα ΜακΚόρορι θα αντιμετωπίσει τη ΜακΦέρσον και τη Μίλερ.

Στα 1.500 μέτρα γυναικών, η Σιφά Χασάν δε θα αντιμετωπίσει τελικά την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γκενζέλε Ντιμπάμπα.

Στα 3.000 μέτρα στιπλ ανδρών, προηγείται η Νιαμπούρα και απειλείται από τις Αγιαλέου, Κίγιενγκ και Γκρίμπι.

Στα 5.000 μέτρα ανδρών, δε θα βρίσκεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Μο Φάρα, και την πρωτιά θα διεκδικήσουν οι Ντίκου, Κόετς, Λονγκοσίουα, Γκέμπριβετ και Κεγέλτσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News