default-image

Στην Κρήτη έρχονται Λαφαζάνης, Κουτσούμπας και Γεννηματά

Ελλάδα
Στην Κρήτη έρχονται Λαφαζάνης, Κουτσούμπας και Γεννηματά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ακόμα "υψηλή" προεκλογική άφιξη στην Κρήτη, αφού αύριο αναμένεται στο νησί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Με την κάθοδο Λαφαζάνη οδεύει προς την ολοκλήρωσή του ο κύκλος των επισκέψεων των πολιτικών αρχηγών στην Κρήτη. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται, διαδοχικά, την Τρίτη ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και την Τετάρτη η Φώφη Γεννηματά, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η ημέρα καθόδου του Πάνου Καμμένου.

Σε ό,τι αφορά τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, χθες έγινε γνωστό πως ο ίδιος θα κορυφώσει τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος σε τοπικό επίπεδο ερχόμενος αύριο στο Ηράκλειο.

Ο πρώην υπουργός αναμένεται να φτάσει στο Ηράκλειο το μεσημέρι και, αφού παραμείνει έως και το απόγευμα για επαφές με τοπικά στελέχη και φορείς, θα αναχωρήσει για την Ιεράπετρα. Αναλυτικότερο πρόγραμμα για τις επαφές του κ. Λαφαζάνη αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σύντομα. Ορισμένες πληροφορίες πάντως χθες έκαναν λόγο για διήμερη περιοδεία του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με επισκέψεις και στη δυτική Κρήτη, κάτι που μένει βεβαίως να επιβεβαιωθεί επισήμως...

Το μόνο που έχει γίνει γνωστό επισήμως είναι ότι ο κ. Λαφαζάνης θα δώσει συνέντευξη Τύπου το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015, στις 12:30 μ.μ., στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 1).

Εντωμεταξύ χθες, ανακοινώθηκε επισήμως η λίστα με την ακριβή σειρά κατάταξης του ψηφοδελτίου της ΛΑ.Ε. στο νομό Ηρακλείου.

Η λίστα έχει ως εξής:

- Κριτσωτάκης Μιχάλης.

- Μηλιαράκης Πέτρος.

- Παπακανάκης Νικόλαος.

- Διακάκη Μαρία.

- Βασιλειάδης Ανδρέας.

- Λιβέρης Στέφανος.

- Λεβέντης Ιωάννης.

- Ματθαιάκης Γεώργιος.

- Ουρανού Ερμιόνη.

- Σαββάκη Αικατερίνη.

- Χιωτέλης Άρης.

Την ίδια ώρα, ο πυρετός των περιοδειών και των κομματικών εκδηλώσεων καλά κρατεί.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει μπαράζ εξορμήσεων των υποψηφίων του Ηρακλείου.

Το πρωί οι υποψήφιοι βουλευτές θα επισκεφθούν το Γάζι και το Τσαλικάκι. Αμέσως μετά θα μεταβούν στο Τυμπάκι, όπου και θα βρεθούν στο παζάρι της περιοχής. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί περιοδεία σε όλο τον δήμο Γόρτυνας (Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Δέκα, Ασήμι, Γέργερη).

Στροφές, ενόψει και της καθόδου του Δημήτρη Κουτσούμπα την ερχόμενη Τρίτη και της ομιλίας του στις 8:30 το βράδυ στην πλατεία των Λιονταριών, ανεβάζουν στο τοπικό ΚΚΕ. Στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας της Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ, σήμερα θα πραγματοποιηθούν:

* Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Συντυχάκη Μανώλη, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ, στον παιδικό σταθμό και το ΚΑΠΗ στο Μασταμπά, στις 8 π.μ.

* Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γωνιανάκη Γιάννη, υποψήφιο βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, στις υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, στην πλατεία Δασκαλογιάννη, στις 11 π.μ.

* Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ανδρουλάκη Λίνα, υποψήφια βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, στο αιολικό πάρκο του ΤΕΙ, στις 12 μ.

* Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Χρυσού Ελευθερία, υποψήφια βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, στην αποθήκη της ΣΥΦΑΚ, στις 2:30 μ.μ.

* Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Πατεράκη Νίκο, υποψήφιο βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, στα χωριά Παναγιά και Κασσάνοι, στις 7 μ.μ.

Επί ποδός, συνεχίζοντας εντατικά τις περιοδείες τους, βρίσκονται οι υποψήφιοι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ. στο Ηράκλειο.

Στις 7:15 σήμερα το πρωί, οι υποψήφιοι βουλευτές επισκέφτηκαν τους λιμενεργάτες στο λιμάνι του Ηρακλείου, στις 9 βρέθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, ενώ στις 12 το μεσημέρι στο Νομαρχιακό Σωματείο ΑμεΑ.

Επίσης, το πρωί κλιμάκιο από στελέχη και υποψήφιους βουλευτές πραγματοποίησαν περιοδεία στη λαϊκή αγορά στο Τυμπάκι, καθώς και στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Τυμπακίου και Μεσαράς. Στις 11 π.μ. επισκέφτηκαν την Ένωση Ηρακλείου και στη συνέχεια, στις 12, έδωσαν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου (ΟΑΣΝΗ).

Το απόγευμα ομάδες στελεχών μαζί με υποψήφιους βουλευτές θα επισκεφτούν τα χωριά Δαμάνια, Μεταξιχώρι, Χαράκι, Καλονή, Αγ. Βασίλειος, Κουνάβοι, Πεζά, Μυρτιά, Αστρακοί, Αποστόλοι και Αρκαλοχώρι.

Στις 7:30 σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ. στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, με ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές Βασίλη Κεγκέρογλου και Μενέλαο Μποκέα.

Σε πιο έντονους ρυθμούς κυλά πλέον ο προεκλογικός αγώνας στο νομό Λασιθίου. Ζητήματα που σχετίζονται με τις αναπτυξιακές δομές σε επίπεδο νομού Λασιθίου, αλλά και μια σειρά ζητημάτων που άπτονται τόσο της καθημερινότητας του πολίτη αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση είχε χθες ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλη Θραψανιώτη.

Ο κ. Θραψανιώτης, αναφερόμενος στα ζητήματα που του έθεσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου για τα θέματα υγείας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υποδομών, τόνισε την ανάγκη να δρομολογηθούν εξελίξεις και να αναζητηθούν άμεσες λύσεις στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή...

Στην Ιεράπετρα οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ιεράπετρα, περιόδευσε χθες ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στο Λασίθι Αντώνης Βγόντζας μαζί με τους άλλους 2 "πράσινους" υποψηφίους Μανόλη Μαρκόπουλο και Μανόλη Πλατή. Οι 3 υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκαν το δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαϊντζάκη και συζήτησαν μαζί του τα προβλήματα της περιοχής, του Δήμου Ιεράπετρας και πιο γενικά του νομού Λασιθίου.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας ανέπτυξε τα βασικά προβλήματα που πλήττουν την ανάπτυξη και εμποδίζουν την πολυπόθητη για τους δημότες Ιεράπετρας πρόοδο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα του νοσοκομείου και στις σοβαρές ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό και σε ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό. Εκφράστηκε επίσης η έντονη ανησυχία για τον κίνδυνο λουκέτου του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Κρήτης που εδρεύει στην Ιεράπετρα...

Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News