default-image

ΕΚΗ: "Αδιαφορία Πολιτείας για την καθαριότητα των σχολείων"

Κρήτη
ΕΚΗ: "Αδιαφορία Πολιτείας για την καθαριότητα των σχολείων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για αδιαφορία της Πολιτείας και των αρμόδιων φορέων στο θέμα της καθαριότητας των σχολικών κτιρίων, μία - κυριολεκτικά - ανάσα πριν το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, κάνει λόγο το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΚΗ καταδικάζει «την αδιαφορία της Πολιτείας και των αρμόδιων φορέων που μια μέρα πριν την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη των εργαζομένων στον καθαρισμό των σχολειών.

Στις 26/8/2015 δημοσιεύτηκε  ΦΕΚ με αριθμό 102/26/8/2015 για την ανανέωση όλων των συμβάσεων του προσωπικού στην καθαριότητα των σχολείων, ωστόσο, όμως, δεν αποφασίστηκε από την απερχόμενη κυβέρνηση η χρηματοδότηση των Δήμων, ενώ παράλληλα τους επιβλήθηκε και αναστολή υπογραφής συμβάσεων λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα "να δέσει τα χέρια" των Δήμων αφού για να γίνει αυτό θα πρέπει το υπουργείο Εσωτερικών αρχικά να κάνει άρση αναστολής της υπογραφής συμβάσεων και κατά δεύτερον να αποφασίσει για την άμεση χρηματοδότηση που αφορά τις καθαρίστριες στα σχολεία.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί  μια υγειονομική βόμβα για την υγεία των παιδιών μας αλλά και των εργαζομένων στην εκπαίδευση.

Με επιστολή προς τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών κ. Μανιτάκη Αντώνη ζητάμε άμεση λύση του παραπάνω προβλήματος.

Παράλληλα το ΕΚΗ θα προχωρήσει  αύριο σε συνάντηση στη Λότζια με την αντιδήμαρχο κ. Καναβάκη και το Σωματείο Καθαριστριών Ν. Ηρακλείου για να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες ώστε να δοθεί λύση σε αυτό το μείζονος σημασίας πρόβλημα.

Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει με την υγεία χιλιάδων παιδιών», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News