Ειδήσεις

Στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ

Στις 7:30 θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου το ιδιωτικό αεροσκάφος που μεταφέρει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ από Τουρκία με προορισμό την Κύπρο.

Ο κ. Τουσκ μεταβαίνει στην Κύπρο μετά από επισκέψεις που πραγματοποίησε στην Παλαιστίνη, το Ισραήλ και την Τουρκία, ενώ ενδιάμεσα θα βρεθεί για λίγο στο Ηράκλειο, απλώς για να γίνει ανεφοδιασμός, σύμφωνα με πληροφορίες, και έπειτα θα συνεχίσει την πορεία του.

Στην Κύπρο αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον Νίκο Αναστασιάδη για το Κυπριακό, την οικονομία, το μεταναστευτικό και την κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ θα συζητηθεί και η πρωτοβουλία του Κύπριου προέδρου στο Παλαιστινιακό.

Η συνάντηση Αναστασιάδη-Τουσκ θα γίνει αύριο Παρασκευή και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών.

Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσει ο κ. Τουσκ με τον Κύπριο πρόεδρο είναι η κατάσταση πραγμάτων σε σχέση με τις συνομιλίες για το Κυπριακό, η οικονομία, αλλά και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην περιοχή με αφορμή και την πρωτοβουλία του κ. Αναστασιάδη να προσκληθούν χωριστά για να παραστούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και ο πρόεδρος της Παλαιστίνης.

Σχόλια