Ειδήσεις

4.500 πρόσφυγες φτάνουν στον Πειραιά από τη Μυτιλήνη

4.487 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά με δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία από τη Μυτιλήνη. Το μεσημέρι, στην πύλη Ε-1, αναμένεται να προσδέσει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.487 άτομα, ενώ το βράδυ αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Patmos» με 2.000 ανθρώπους.

Επιπρόσθετα το καταμαράν «Tera Jet» αναχώρησε το πρωί από τον Πειραιά με προορισμό τη Μυτιλήνη προκειμένου να παραλάβει με τη σειρά του πρόσφυγες με προορισμό τον Πειραιά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, το τελευταίο 24ωρο 235 πρόσφυγες διεσώθησαν σε πέντε περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές των νησιών Λήμνου, Χίου και Σάμου.

Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Αθανάσιο Αθανασόπουλο επισκέφτηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Νήσος Μύκονος» και «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας παρακολούθησε την αποβίβαση περίπου 2.500 περίπου προσφύγων από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ συνομίλησε με ορισμένους από αυτούς. Έπειτα ξεναγήθηκε μέσα στο πλοίο επιβλέποντας τους χώρους στους οποίους φιλοξενήθηκαν οι μετανάστες.

Σχόλια