Ειδήσεις

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στον Άγιο Βλάση

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στο γυναικείο πληθυσμό της περιοχής του Αγίου Βλάση πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη από 8 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου 2015 από τις 9 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι στο Ιατρείο του Αγίου Βλάση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας-τεστ ΠΑΠ του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου πραγματοποιεί δωρεάν τεστ ΠΑΠ στο γυναικείο πληθυσμό της περιοχής του Αγίου Βλάση.

Τα δωρεάν τεστ ΠΑΠ πραγματοποιούν οι μαίες του Κέντρου Υγείας Αγίας Βαρβάρας Μαρίνα Κρητσωτάκη και Ερωφίλη Σταματάκη. Ο χώρος λήψεις των τεστ ΠΑΠ είναι στο Ιατρείο του Αγ. Βλάση. Οι ημερομηνίες και ώρες της εξέτασης είναι κάθε Τρίτη από 8 Σεπτεμβρίου  έως και 20 Οκτωβρίου και ώρες 9 π.μ. έως 2 μ.μ. Απογευματινά μπορούν να προγραμματιστούν.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας, ασφάλειας, εθνικότητας που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή Βασιλειών - Μαραθίτη - Σύλλαμος.  

Όσες γυναίκες επιθυμούν να προγραμματίσουν ένα ραντεβού για τεστ Παπανικολάου, παρακαλούνται  να επικοινωνήσουν άμεσα με το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας στα τηλ. 2894 340107, 2894 340100 ή με το Πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι Φορτέτσας στο τηλ. 2810 322712. Για το τεστ απαραίτητος είναι ο ΑΜΚΑ».

Σχόλια