Ειδήσεις

Ηράκλειο: Συνελήφθη 37χρονος για τρεις ληστείες τραπεζών

Την εξιχνίαση των τριών ληστειών που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στο Ηράκλειο ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., με τη σύλληψη ενός 37χρονου άνεργου από τα Δαμάνια.

Η Αστυνομία του καταλογίζει τις εφόδους που σημειώθηκαν σε τραπεζικά υποκαταστήματα στην πόλη του Ηρακλείου και τα Πεζά, απ' όπου μάλιστα είχε διαφύγει με ταξί. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του από περιγραφές αλλά και τα δακτυλικά αποτυπώματα που είχαν βρεθεί καθώς έμπαινε στις τράπεζες ως πελάτης.  

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της κατάλληλης αξιοποίησης και αξιολόγησης στοιχείων και της λεπτομερούς προανάκρισης που διενεργήθηκε από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., για τρεις υποθέσεις ληστειών, που διαπράχθηκαν στην πόλη του Ηρακλείου και σε περιοχή του δήμου Αρχανών-Αστερουσιών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 37χρονου συλληφθέντα.

Συγκεκριμένα, ο 37χρονος, με την απειλή όπλου και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, στις 11.05.2015 και στις 19.06.2015 στην πόλη του Ηρακλείου καθώς και στις 21.08.2015 σε περιοχή του δήμου Αρχανών-Αστερουσιών, αφαίρεσε από τραπεζικά καταστήματα διάφορα χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, ο 37χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Α.Δ. Ηρακλείου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς, με τις σε βάρος του σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Σχόλια