default-image

Επιστολή Καναβάκη για πρόσληψη καθαριστριών στα σχολεία

Κρήτη
Επιστολή Καναβάκη για πρόσληψη καθαριστριών στα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς καθαρίστριες βρίσκονται σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ηρακλείου, όπως επισημαίνει σε επιστολή της η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μαρία Καναβάκη προς τους διευθυντές των δημοσίων σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου. Η κ. Καναβάκη υπογραμμίζει πως μέχρι και σήμερα δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες διαδικασίες από το υπουργείο Παιδείας για την πρόσληψη συμβασιούχων καθαριστριών των σχολικών μονάδων και πως χωρίς το «πράσινο φως» από τους αρμόδιους του υπουργείου δεν μπορεί να προχωρήσει καμία πρόσληψη.

Στην σχετική επιστολή η κ. Καναβάκη επισημαίνει:

«Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ρυθμίσεις και διαδικασίες από το υπουργείο Παιδείας για την πρόσληψη των συμβασιούχων καθαριστριών σχολικών μονάδων.

Επομένως, χωρίς την έγγραφη έγκριση του αρμόδιου υπουργείου και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των αμοιβών των καθαριστριών, οι Σχολικές Επιτροπές του δήμου Ηρακλείου δεν μπορούν ακόμα να προχωρήσουν στη σύναψη συμβάσεων έργου για τον καθαρισμό των σχολικών χώρων που δεν καλύπτονται από προσωπικό καθαριότητας, που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις.

Αγωνιούμε το ίδιο με σας και κατανοούμε απόλυτα την επιτακτική ανάγκη καθαρισμού των σχολικών κτιρίων και μάλιστα εν όψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους και γι' αυτό σας βεβαιώνουμε ότι προκειμένου να ενημερωθούμε άμεσα για την εξέλιξη του ζητήματος, βρισκόμαστε σε καθημερινή και διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου πιέζοντας για την επίλυση του προβλήματος, το οποίο αντιμετωπίζουν όλοι οι δήμοι της χώρας.

Ευελπιστούμε το υπουργείο να αντιληφθεί ότι το θέμα είναι σοβαρό και επειγούσης φύσεως και να προβεί τάχιστα στις απαραίτητες ενέργειες που θα μας επιτρέψουν να συνάψουμε τις συγκεκριμένες συμβάσεις έργου.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News