Ειδήσεις

144,8 εκατ. ευρώ χρωστούν οι Κρητικοί στη ΔΕΗ

Στα 144,8 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων της Κρήτης προς τη ΔΕΗ, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης στα Χανιά ο γενικός διευθυντής Εμπορίας της Επιχείρησης, Λάζαρος Καραλάζος.

Ο κ. Καραλάζος, συνοδευόμενος από στελέχη της ΔΕΗ, παρουσίασε, μετά το Ηράκλειο όπου βρέθηκε χθες, και στα Χανιά τη νέα εμπορική πολιτική της Επιχείρησης, καθώς και το νέο πρόγραμμα διακανονισμών για εξόφληση οφειλών προς τη ΔΕΗ, καλώντας πολίτες και επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν τις ωφέλειες από τα νέα προγράμματα της Επιχείρησης.

Σε ό,τι αφορά τα χρέη των Κρητικών, επισήμανε ότι, «παρά το γεγονός ότι η Κρήτη είναι ένα πλούσιο νησί, τα χρέη ξεπερνούν το 50% του συνόλου των χρεών της νησιωτικής Ελλάδας και φτάνουν περίπου στο 10% των οφειλών προς τη ΔΕΗ, πανελλαδικά».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καραλάζος στα χρέη 25 μεγάλων οφειλετών του νησιού που, όπως είπε, φτάνουν τα έξι εκατομμύρια ευρώ. Στη λίστα των μεγαλοφειλετών βρίσκονται 16 ξενοδοχειακές μονάδες, πέντε βιομηχανίες και τέσσερις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις του νησιού.

Τα χρέη των οικιακών οφειλετών είναι 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 81 εκατομμύρια ευρώ οφείλουν πελάτες επαγγελματικού ρεύματος. Στα 5,5 εκατομμύρια φτάνουν τα χρέη αγροτών, πελατών της Επιχείρησης, ενώ τέσσερις δημοτικές επιχειρήσεις του νησιού οφείλουν 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η παρουσίαση της τιμολογιακής πολιτικής της Δημόσιας Επιχείρησης έγινε στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Στην εκδήλωση μίλησε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΗ Α.Ε. Λάζαρος Καραλάζος με παρόντες τη διευθύντρια πωλήσεων της Επιχείρησης Παλάσα Αμανατίδου, τη δ/ντια Κλάδου Νήσων Ευθυμία Τσόγκα και το δ/ντή του τοπικού καταστήματος Αντώνη Αποστολάκη.

Σχόλια