default-image

Πληρώνονται τον Ιούλιο οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Εργασία

Κρήτη
Πληρώνονται τον Ιούλιο οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Εργασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι την Παρασκευή 18/9 θα προχωρήσουν οι πληρωμές των εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα του Δήμου Ηρακλείου όπως ενημερώνει τους πενταμηνίτες των προγραμμάτων η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων με ανακοίνωσή της.

Για δε τον Αύγουστο οι πληρωμές θα γίνουν μόνο στους Δήμους που έχουν αποστείλει τις καταστάσεις με τα στοιχεία των εργαζομένων, ενώ μέσω της ανακοίνωσής της η Επιτροπή ζητά μεταξύ άλλων την άμεση αποστολή από τα αρμόδια τμήματα των Δήμων των υπολοίπων καταστάσεων.

Παράλληλα η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους εργαζόμενους στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνίτες), από όλες τις υπηρεσίες, σε συνάντηση την Παρασκευή 11/9 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ώστε να οργανωθούν τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά το μισθολογικό καθώς και για τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα εργασίας (5μηνα) στο Δήμο Ηρακλείου ενημερώνει τους "πενταμηνίτες" για τα αποτελέσματα των παραστάσεων διαμαρτυρίας στον αρμόδιο αντιδήμαρχο προσωπικού κ. Βαρδαβά και στον κ. Πάγκαλο διευθυντή του ΚΠΑ ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, «όσον αφορά τον ΟΑΕΔ ο κ. Πάγκαλος μάς ενημέρωσε ότι το "σύστημα" του ΟΑΕΔ ήταν έτοιμο μόλις χθες στις 11 π.μ. μετά την αναβάθμιση που πραγματοποιήθηκε, ώστε να αρχίσουν να καταχωρίζονται τα στοιχεία των εργαζομένων για να καταβληθούν οι πληρωμές. Θα προχωρήσουν σε πληρωμές μόνο για τα δεδουλευμένα του μήνα Ιούλη, στο Δήμο Ηρακλείου, την επόμενη εβδομάδα μέχρι την Παρασκευή 18/9. Οι πληρωμές για το μήνα Αύγουστο θα γίνονται μόνο στους Δήμους που έχουν αποστείλει τις καταστάσεις με τα στοιχεία των εργαζομένων, όπως ο Δήμος Βιάννου.

Όσον αφορά το Δήμο Ηρακλείου που απασχολεί τον κύριο όγκο των εργαζόμενων στα 5μηνα (περίπου 400 εργαζόμενους), ενημερωθήκαμε ότι έχουν σταλεί οι καταστάσεις μόνο του Ιούλη, καθώς ακόμα δεν έχουν μαζευτεί οι καταστάσεις από τα διάφορα τμήματα και δομές του Δήμου. Αυτό θα γίνει μέχρι την Τρίτη στο γραφείο προσωπικού και μετά θα αποσταλούν στον ΟΑΕΔ, που αφού ελεγχθούν θα καταβάλουν τους μισθούς. Σίγουρα μια διαδικασία που αν δεν παρθούν κάποια μέτρα θα πληρωθούμε τέλη του μήνα.

Αυτά που ειπώθηκαν ότι είναι κανόνας στα 5μηνα η καθυστέρηση πληρωμών τους πρώτους μήνες ή τα προβλήματα με τα χρήματα του ΕΣΠΑ, ή η γενικότερη κωλυσιεργία της κυβέρνησης, δε μας αφορούν, και δε μας λύνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα είμαστε μακροχρόνιοι άνεργοι του χθες και οι άνεργοι του αύριο. Η πλειονότητα των εργαζομένων αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, αλλά και μετακίνησης από και προς την εργασία μας. Αν δεν έχουμε αύριο τα έξοδα της μετακίνησης μας, θα μας ζητήσουν και τα ρέστα που δεν καταφέραμε να πάμε για δουλειά; Γονείς οι περισσότεροι με παιδιά μαθητές και φοιτητές, πώς θα ανταποκριθούμε στα έξοδα που "φέρνει" ο Σεπτέμβρης;

Δεν είναι ευθύνη μας και δε μας αφορά αν καθυστέρησαν να λύσουν το πρόβλημα στο μηχανογραφικό σύστημα του ΙΚΑ και την αναβάθμιση του ΟΑΕΔ ή αν υπήρχαν προβλήματα στην αποδέσμευση των χρημάτων του ΕΣΠΑ. Εφόσον εργαζόμαστε πρέπει να πληρωνόμαστε άμεσα χωρίς καθυστερήσεις, να έχουμε πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Απαιτούμε:

• Άμεσα να αποσταλούν από τα τμήματα οι καταστάσεις με τα στοιχεία των εργαζομένων.

• Κατά προτεραιότητα να καταχωριστούν από την υπηρεσία προσωπικού τα στοιχεία που αφορούν τον ΟΑΕΔ.

• Να καταβληθούν οι απαιτούμενες προσπάθειες από τον ΟΑΕΔ ώστε να πληρωθούμε το γρηγορότερο δυνατόν εκτός από τον Ιούλη και τον Αύγουστο.

Καλούμε τους συνάδελφους εργαζόμενους στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνίτες), από όλες τις υπηρεσίες, να έρθουν την Παρασκευή 11/9 στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο ώστε ενιαία να οργανώσουμε τα βήματά μας από 'δω και πέρα για το μισθολογικό καθώς και για τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και κανείς δεν μπορεί να λύσει μόνος του.

Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση τους το Συνδικάτο Οικοδόμων και την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία να βρεθούν αλληλέγγυα στον αγώνα μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News