default-image

Εγκαίνια της 4ης Έκθεσης Αγιογραφίας στο Ρέθυμνο

Πολιτισμός
Εγκαίνια της 4ης Έκθεσης Αγιογραφίας στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 4ης Έκθεσης Αγιογραφίας της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου χθες Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015, στον δημοτικό πολυχώρο εκδηλώσεων «Σπίτι του Πολιτισμού», στην παλαιά πόλη του Ρεθύμνου. Η 4η Έκθεση Αγιογραφίας φέτος λειτουργεί στα πλαίσια των εικαστικών εκδηλώσεων του 27ου Αναγεννησιακού Φεστιβάλ του Δήμου Ρεθύμνης.

Πιο αναλυτικά, «πριν από την κοπή της κορδέλας των Εγκαινίων, ο Αιδεσ. Πρωτ. Νικόλαος Νικηφόρος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και υπεύθυνος για την λειτουργία της Εκθέσεως, καλωσόρισε τους πολυάριθμους επισκέπτες που παραβρέθηκαν στα Εγκαίνια και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάσθηκαν με ζήλο επί πολλές ημέρες για την προετοιμασία της.

Μετέπειτα απηύθυναν χαιρετισμούς ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης. Στον χαιρετισμό του ο Επίσκοπός μας ευχαρίστησε τον Δήμο και τον Δήμαρχο Ρεθύμνης για την ένταξη της Εκθέσεως στο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ και την φιλοξενία της στο «Σπίτι του Πολιτισμού», καθώς και για όλες τις κοινές δράσεις που κατά καιρούς πραγματοποιούνται από την Ιερά Μητρόπολη και τον Δήμο στα πολιτιστικά και πνευματικά πράγματα του τόπου μας.

Αναφερόμενος στην Δ΄ Έκθεση Αγιογραφίας, στην οποία συμμετέχουν 36 Αγιογράφοι, ο κ. Ευγένιος εξέφρασε την πρόθεση της Τοπικής μας Εκκλησίας να επεκτείνει αυτό το ετήσιο εικαστικό γεγονός και έξω από τα όρια του Ρεθύμνου, ώστε από του χρόνου να μπορούν να συμμετέχουν και όσοι Αγιογράφοι από άλλες περιοχές της Κρήτης το επιθυμούν.

Αντιφωνώντας ο δήμαρχος επαίνεσε την πρωτοβουλία αυτή της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η οποία συνάδει με τον χαρακτηρισμό του Ρεθύμνου ως πόλεως των τεχνών και των γραμμάτων, και αναφέρθηκε στην ανάγκη διαρκούς συνεργασίας ανάμεσα στην Εκκλησία και την τοπική κοινωνία και τους φορείς της για το καλό των ανθρώπων του τόπου μας.

Στην συνέχεια ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος, ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ο γνωστός καλλιτεχνικός αφηγητής και παρουσιαστής κλασικού θεάτρου και καλλιτεχνικού αθλητισμού κ. Αλέξης Κωστάλας, που παραβρέθηκε στα Εγκαίνια, και ο Ρεθύμνιος μουσικοσυνθέτης και επιβλέπων της Οργανωτικής Επιτροπής του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου, κ. Γεώργιος Κουμεντάκης, περιηγήθηκαν σε όλα τα έργα της Εκθέσεως, όπου τους ξενάγησαν οι συμμετέχοντες Αγιογράφοι.

Η Έκθεση Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου θα λειτουργεί έως και την 21η Σεπτεμβρίου 2015, καθημερινά από 10:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ. το πρωί και από 6:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ. το βράδυ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News